« TJEDNI PREGLED
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
23.-30. svibnja 2008.

Utorak 27. svibnja 2008.

Vuk Jeremić izjednačio razaranje Vukovara i Oluju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

Vuk Jeremić

,

etničko čišćenje

,

Oluja 1995.

Nemali incident prouzročio je ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić kada je na plenarnoj sjednici ministarske konferencije Jadransko-jonske incijative održanoj u Zagrebu optužio Hrvatsku za etničko čišćenje ‘više od četvrt milijuna Srba tijekom operacije Oluja 1995.’

No, nije se na tome zaustavio srbijanski inoministar, već je ‘poentirao’ kazavši da je hrvatsko priznanje Kosova razlog loših odnosa između dvije zemlje. Nije se trebalo dugo čekati na odgovor hrvatskog mu kolege Gordana Jandrokovića koji je najoštrije odbacio tvrdnje o etničkom čišćenju Srba tijekom operacije Oluja, za koju je naglasio da je bila legalna oslobodilačka akcija koja je imala za cilj oslobađanje hrvatskog teritorija od velikosrpske agresije i velikosrpskog agresora.

Optužbe su odbacili i predsjednik Republike Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader koji je rekao da je riječ o činjenici da je Hrvatska bila napadnuta i da je Miloševićeva politika provodila velikosrpsku agresiju protiv susjednih država, pa i Hrvatske, te da je izgubila u tom ratu. (AKM) 

02.06.2008. 02:01:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh