« Hrvatska
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
SIMPATIČNO

Ustavni sud imenovao Etičko povjerenstvo za izbore

Ustavni sud Republike Hrvatske imenovao je pred parlamentarne izbore Etičko povjerenstvo, nadstranačko tijelo koje ocjenjuje ponašanje izbornih sudionika u promidžbi i samom postupku izbora

Kampanju i izbore nadzirat će Etičko povjerenstvo
Kampanju i izbore nadzirat će Etičko povjerenstvo (Shutterstock)
Više o

Ustavni sud

,

etičko povjerenstvo

,

Zvonko Kusić

,

izbori 2015.

,

Izborni etički kodeks

Etičko povjerenstvo, nadstranačko tijelo koje ocjenjuje ponašanje izbornih sudionika u promidžbi i samom postupku izbora imenovano je od strane Ustavnog suda, a na čelo je postavljen akademik Zvonko Kusić.

Povjerenstvo ima šest članova od kojih po tri predlažu većinska i oporbene političke stranke, odnosno koalicije, sukladno stranačkom sastavu Sabora. 

Većinska koalicija (SDP, HNS, HSU, IDS, SDSS, BDSH i IS) predložila je Gorana Čulara, Tamaru Perišin i Ivana Koprića, a oporbene stranke (HDZ, HGS, HSS, HSP-AS, HDSSB, HL, DC, NS-reformisti.Novi val, ORaH i Naprijed Hrvatska) Nikolu Mijatovića, Zvonimira Lauca i Žarka Puhovskog. 

Povjerenstvo bi prije početka službene izborne promidžbe trebalo donijeti i objaviti Izborni etički kodeks, sustav pravila o ponašanju pojedinaca i političkih stranaka u kampanji i na izborima.

18.10.2015. 09:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh