« Kultura
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
NOĆ MUZEJA

Uspješna jubilarna Noć muzeja s temom Teslinih izuma i otkrića

U stotinjak gradova 250 kulturnih institucija do 1 u noći dočekivalo je brojne posjetitelje, pa se na ulaz u pojedine muzeje sinoć se čekalo i više od jednoga sata

Tesla je bio inspiracija 2015. godine
Tesla je bio inspiracija 2015. godine (Wikipedia)
Više o

Noć muzeja 2015

Nakon prošlogodišnje teme vezane za Ivana Meštrovića i razvoj njegova rodnog kraja, temeljenog upravo na ličnosti toga velikog umjetnika, tema desete Noći muzeja nosi naziv Izumi i otkrića - Nikola Tesla univerzalni um.

Time se nastavio pristup organizatora Noći muzeja da se podsjećanjem na velika imena hrvatske kulture, umjetnosti i znanosti utječe na razvoj i integraciju kulturnih institucija s lokalnom zajednicom, kao i reafirmiranje mogućnosti razvoja lokalnih zajednica, upravo temeljenima na takvim vrijednostima i razvijanjem takvih programa u kulturno-turističkim itinerarima.

Ove godine naglasak je na mogućnosti razvoja Gospića, Like i cijele regije kroz ličnost genijalnog izumiteljaNikole Tesle, povezujući Muzej Like u Gospiću i Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu s Tehničkim muzejom u Zagrebu.

Predstavljanje života i rada Tesle u Tehničkom muzeju u Zagrebu

Program Noći muzeja 2015. počeo je svečanim otvorenjem u Tehničkom muzeju u Zagrebu gdje je predstavljen život i rad Nikole Tesle. Potom je u Galeriji Klovićevi dvori otvorena izložba Foto Tonka posvećena prerano preminuloj ravnateljici Galerije Klovićevi dvori, Marini Viculin, čime se odala počast dugogodišnjem radu ravnateljice na području suvremene umjetnosti i fotografije.

Svojim atraktivnim izložbama, glazbeno-scenskim događajima, kada hrvatski gradovi postaju pozornice, ova nacionalna manifestacija predstavlja nezaobilazan sadržaj u kulturnoj ponudi zemlje.

U devet godina bilo je više od dva milijuna posjetitelja programa Noći muzeja.

31.01.2015. 15:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh