« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
PREDSTAVE

Uspješna 2020. u ZPC-u

U usporedbi s 2019. godinom realizirali su samo 22 programa manje, a što uzimajući u obzir prekid rada zbog epidemioloških mjera od ožujka do svibnja 2020. smatraju izuzetnim uspjehom

ZPC je imao dobru godinu
ZPC je imao dobru godinu (Arhiva)
Više o

Zagrebački plesni centar

,

ZPC

"Usprkos 2020. godini hrvatska plesna scena u Zagrebačkom plesnom centru uspješnoj je stvarala i izvodila programe. Realizirano je rekordnih 16 premijerni naslova i ukupno 76 izvedbi plesnih predstava", izvijestili su iz Zagrebačkog plesnog centra.

 Podsjećaju da su surađivali s udrugama plesnih umjetnika UPUH i PULS i brojnim umjetničkim organizacijama te premijernom izvedbom predstave "Body Shots" završili međunarodnu koprodukciju s njemačkom plesnom skupinom CocoonDance i Državnim kazalištom u Darmstadu.

"To je prvenstveno zajednički uspjeh Zagrebačkog plesnog centra i nezavisne plesne scene koja nam je pomogla u beskompromisnom provođenju svih zahtjevnih epidemioloških mjera. Dokaz tome je da smo među rijetkim hrvatskim, pa i europskim kazalištima koja nisu zatvarala svoja vrata publici i umjetnicima", ističu.

U usporedbi s 2019. godinom realizirali su samo 22 programa manje, a što uzimajući u obzir prekid rada zbog epidemioloških mjera od ožujka do svibnja 2020. smatraju izuzetnim uspjehom.

"Međusobnom suradnjom te uz potporu Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, 2020. godinu pretvorili smo u uspješnu plesnu godinu unatoč svim ograničenjima", napominju.

U siječnju 2021. u još uvijek vrlo reduciranom gledalištu nastavljaju s repriznim izvedbama predstave "Bazen" umjetničke organizacije Škvadra te "Stvari su kakve jesu" Eni Vesović i  Mirne Rustemović, "Gilgameš" Filipe Bavčević te premijerom "Sjećanje u metrima", autorskog trojca Mia Zalukar, Silvija Dogan i Stella Leboš, najavljenu za 29. i 30. siječnja.

12.01.2021. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh