« Ostali sportovi
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
OI LONDON

Uspješan dvanaesti dan Olimpijade za hrvatske sportaše

Bronca za Luciju Zaninović bila je šlag na uspjehe vaterpolista i rukometaša

Stigla je i četvrta medalja
Stigla je i četvrta medalja (Arhiva)
Više o

Olimpijske igre

,

medalje

,

bronca

,

Olimpijada 2012

,

London 2012

,

Lucija Zaninović

Dvanaestog dana Olimpijskih igra u Londonu Hrvatska je osvojila i četvrtu medalju na Igrana, broncu Lucije Zaninović u kategoriji do 49 kilograma u teakwandou, dok su rukometaši i vaterpolisti izborili plasman u polufinale.

Lucija je u 1. kolu uvjerljivo sa 14:0 pobijedila Južnokoreanku Seulki Kang koja nastupa za Srednjoafričku Republiku. U četvrtfinalu je ostvarila još jednu uvjerljivu pobjedu protiv Argentinke Carole Malvin Lopez Rodriguez sa 13-4 (5-3, 4-0, 4-1), da bi u polufinalu izgubila od aktualne olimpijske pobjednice i svjetske prvakinje Kineskinje Jingyu Wu sa 7-19 (2-7, 2-3, 3-9). U borbi za broncu u produžetku je pobijedila a Meksikanku Jannet Alegriju 6:5.

Obradovali su nas i vaterpolisti, te rukometaši koji su izborili plasman u polufinale. Vaterpolska reprezentacija je pobijedila u četvrtfinalu selekciju SAD-a sa 8:2 (2:0, 3:0, 1:2, 2:0) i plasirala se u polufinale u kojem će se u petak, 10. kolovoza, sastati sa Crnom Gorom. Za šestu uzastopnu i najvažniju pobjedu na olimpijskom turniru podjednake pohvale pripadaju svi odabranicima Ratka Rudića, a posebno su se istakli dvostruki strijelci Burić, Bošković i Obradović, te vratar Josip Pavić koji je sakupio 10 obrana.

Rukometna reprezentacija izborila je plasman u polufinale nakon što je u četvrtfinalu pobijedila Tunis 25:23 (11:12). Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Ivan Čupić sa osam, Domagoj Duvnjak sa četiri, te Denis Buntić i Manuel Štrlek sa po tri gola. Mirko Alilović nije bio na svojoj uobičajenoj razini, no sakupio je 10 obrana. U suparničkim redovima najviše golova zabili su Wael Jallouz i Kamel Alouini sa po četiti gola. Hrvatskoj je ovo treće uzastopno polufinale na olimpijskim igrama. U Ateni smo otišli do zlata, dok smo prije četiri godine bili četvrti. Ovoga puta za ulazak u finale hrvatski rukometaši će u petak, 10. kolovoza igrati protiv branitelja naslova iz Pekinga i aktualnih svjetskih prvaka Francuza. U drugom polufinalnom susretu sastat će se Mađarska i Švedska.

Jedriličarke Enia Ninčević i Romana Župan završile su svoj nastup na Olimpijskim igrama na regatnim poljima Weymoutha i Portlanda zauzevši 17. mjesto u klasi 470. U dva plova održana u srijedu Ninčević i Župan zauzele su 19. i 14. mjesto. Zlatnu medalju u muškoj klasi 49-er osvojili su aktualni svjetski prvaci Australci Nathan Outteridge i Iain Jensen sa 56 bodova, do srebra su stigli Novozelanđani Peter Burling i Blair Tuke sa 80, a do brončane Danci Allan Norregaard i Peter Lang sa 114. U toj klasi hrvatski predstavnici Pavle Kostov i Petar Cupać zauzeli su 17. mjesto. Pred hrvatskim jedriličarima još je samo jedan plov na Igrama, u četvrtak će Šime Fantela i Igor Marenić nastupiti u plovu za odličja u klasi 470. Zasad su osmi, imaju prostora za napredovati.

Atletičar Ivan Horvat nije se plasirao u finale skoka s motkom nakon što je u kvalifikacijama s preskočenih 5.35 zauzeo 20. mjesto. Da je mladi, 19-godišnji Osječanin skočio svoj najbolji rezultat i nacionalni rekord koji iznosi 5,60 m plasirao bi se u finale.

09.08.2012. 07:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh