« Film
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
LEGENDA

Uspjela dražba ostavštine Bruce Leeja

Ukupno trinaest predmeta na dražbi dostiglo je aukcijsku cijeno od preko 220 tisuća dolara

Bruce Lee i dalje privlači vjerne obožavatelje
Bruce Lee i dalje privlači vjerne obožavatelje (Wikipedia)
Više o

Bruce Lee

,

dražba

Na najvećoj dražbi predmeta koji su pripadali preminuloj legendi kung fua Bruceu Leeju održanoj tijekom vikenda u Hong Kongu, zarađeno je oko 220.000 dolara, a bunda napravljena za njegov posljednji, nedovršeni film "Igra smrti" prodana je za 76.850 dolara, izvijestili su organizatori, kako prenosi Hina.

Trinaest predmeta koji su pripadali Leeju vrlo brzo su pronašli kupce među njegovim najvećim obožavateljima. Među ponuđenim predmetima bili su jedno rukom pisano pismo i bunda koju je nosio 1973. godine prije nego što je umro od reakcije na lijek.

Bundu je kupio Greg Manning iz New Jerseya koji je kazao kako je to za njega način da pokaže poštovanje prema preminuloj filmskoj legendi. "Bruce Lee je u svjetskim razmjerima jedna od najvažnijih osoba kada je riječ o borilačkim vještinama. Bio je pionir filmskog žanra u kojima se koriste borilačke vještine. Poštujem ga kao čovjeka, zbog njegova rada i s umjetničkog aspekta", rekao je Manning.

"Ja mislim da je najvažniji, najbolji predmet, Bruce Leejevo pismo na tri stranice pisano rukom", rekla je Anna Lee, glasnogovornica aukcijske kuće Phila China Auctions. Radi se o pismu koje je Bruce Lee 1966. godine napisao Takyju Kimuri, svom prijatelju u Seattleu. Ono je prodano za 51.233 dolara.

Bruce Lee je umro 1973. u 33. godini. Snimio je više od 30 filmova, a među njima su "Veliki gazda", "Na zmajevu putu", "Zmajeva šaka" i "U zmajevu gnijezdu".

 

08.08.2011. 20:17:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh