« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
AEROMITING

Uskoro proslava stote godišnjice zrakoplovstva u Zagrebu

Na proslavi građani će moći vidjeti vratolomije pilota, padobranaca, paraglajdera, povijesne primjerke aviona i još mnogo toga - OSVOJITE ULAZNICE

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.100godina.hr)
Više o

piloti

,

Slavoljub Eduard Penkala

,

zagreb-info

,

nagradna igra

,

Mladen Pavić

,

sponzorstvo

,

Nema spokoja za mrtve

,

No rest for the dead

,

tenofovir

,

emtricitabin

,

smrdljive čarape

Još nas točno deset dana dijeli od proslave stote godišnjice zrakoplovstva u Hrvatskoj, odnosno u Zagrebu koja će se obilježiti spektakularnim aeromitingom 28. kolovoza na aerodromu Lučko. Proslavu ovog jubileja zajednički organiziraju Aeroklub Zagreb i Zagrebački zrakoplovni savez, uz veliku pomoć Koncertne direkcije Zagreb, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića.

Imamo velik broj ulaznica za podijeliti!

"Obilježavanje sto godina zrakoplovstva u Hrvatskoj, posebice u Zagrebu odavanje je počasti jednoj tradiciji", istaknuo je Duško Jurčić, tajnik Zagrebačkog zrakoplovnog saveza. S Jurčićevim riječima složio se i Marko Emer, predsjednik Aerokluba Zagreb, najstarije letačke organizacije u Hrvatskoj, istaknuvši kako je cilj organizatora aeromitinga na Lučkom da se na veličanstven način proslavi 100. godišnjica zrakoplovstva u Hrvatskoj.

penkala.jpg
Penkala

"Želimo ovim događajem promicati zrakoplovnu kulturu i šport, vođeni idejom da bi zagrebački aeromiting jednoga dana mogao postati prepoznatljivi brend i to ne samo u okvirima Zagreba, nego i šire. Kako bismo cijeli događaj učinili što upečatljivijim i zanimljivijim, odlučili smo napraviti repliku Penkalinog zrakoplova za koji se nadamo da će uspjeti poletjeti 28. kolovoza", kazao je Emer.

Na stranici www.100godina.hr svi građani dobre volje mogu pronaći informacije kako dati podršku u ostvarenju cilja da Penkala opet poleti. Uz repliku tog aviona, trenutno je u izradi padobran Fausta Vrančića koji će sigurno oduševiti mase.

Posjetiteljima će svoje umijeće predstaviti paraglajderi, padobranci, akrobatski piloti, jedriličari, imat će priliku uživati u zvuku old timera, ali i najboljih hrvatskih bendova na open air festivalu .

sveta_nedelja_5_20100705_1413428240.jpg

Želja organizatora je da ljudi u ovim teškim vremenima dignu glavu gore i da im aeromiting ostane u lijepom sjećanju, te je upravo zato uzrečica Glavu gore moto ovogodišnjeg aeromitinga. Za sve posjetitelje aeromitinga na Lučkom organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima. Autobusi će voziti od Velesajma do Lučkog, i natrag, u prosjeku svakih 15-ak minuta.

Iako će se i na samom aerodromu moći parkirati, ipak organizatori predlažu da zbog gužvi na Karlovačkoj cesti razmislite o ZET-ovim autobusima.

Podsjećamo sve vlasnike limenih ptica da svakako dođu na fotografiranje za zajedničku milenijsku fotku dan prije samog aeromitinga!

>>Uletite u milenijsku fotografiju

Ulaznice po cijeni od 50 kuna u prodaji su još samo danas, nakon čega će cijena biti 70 kuna. Djeca do 16 godina ne moraju plaćati ulaz.

Na ovogodišnjem zagrebačkom aeromitingu organizatori će ugostiti najbolje engleske, slovenske i talijanske pilote, te će se po prvi puta u Hrvatskoj održati veliki air race.

Zagrepčani i svi gosti imat će prilike uživati u neviđenom spektaklu borbenih aviona na nebu iznad Lučkog. Natjecanje će se bodovati, a najbolji će biti nagrađeni medaljama. No, to zasigurno nije sve jer vam neopisivu zabavu pripremaju i jedriličari, paraglajderi, a Robert Pečnik, jedan od najboljih svjetskih padobranaca sigurno će izvoditi skokove od kojih će vam zastati dah.

sveta_nedelja_20100705_1361838655.jpg

Zagrebački aeromiting kojim se obilježava stota godišnjica zrakoplovstva na ovim područjima bit će zatvoren koncertom Majki, grupe Pips Chips & Videoclips, Cinkuša, Zadruge, Kinokluba, kao i mnogih demo bendova.

Koncert će započeti već oko 18 sati, a trajat će do dugo u noć. 

Inače, cjelokupni program započinje u 13h. U slučaju lošeg vremena aeromiting se prebacuje na dan kasnije, 29. kolovoza.

Cjelodnevne ulaznica za zračno-koncertni spektakl na Lučkom po cijeni od 50, a od 19.kolovoza po cijeni od 70 kuna možete nabaviti na prodajnim mjestima:

Integral Zagreb,
Atlas Airtours,
Kompas Zagreb,
GO putnička agencija Samobor,
Croatia Records,
Hit Records,
Books&Blues,
PJ Croatia Express
i ostalim prodajnim mjestima u sustavu ulaznice.hr, odnosno na web stranici www.ulaznice.hr.

Glavu gore! Dođite na Zagreb Air Show & Open Air Festival!

Više o svemu na www.100godina.hr

18.08.2010. 12:42:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh