« Biznis
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
EU FONDOVI

Uskoro novi natječaji za novac iz Vinske omotnice

U okviru sve tri mjere, do sada je ukupno odobreno 92 milijuna kuna potpore za 134 projekta tj. potrošeno je samo 20% sredstava

Povucite lovu iz EU fondova
Povucite lovu iz EU fondova (Arhiva)
Više o

EU fondovi

,

potpore

,

Vinska omotnica

,

novac iz EU

Potpore se ostvaruju prijavom projekata kroz tri mjere. Najmanji iznos potpore je 3.000 eura, a najveći 1,5 milijuna eura, ovisno o mjeri, a za završene projekte isplaćuje se od 50% - 80% ukupno prihvatljivih troškova. Korisnici moraju biti upisani u Vinogradarski registar. Odluka o financiranju projekata donosi se u roku 90 dana od predaje dokumentacije uz mogućnost avansnog plaćanja.

Što govori statistika?

Za mjeru Investicija u vinarije i marketing vina do sada je 59 korisnika prijavilo svojih 88 projekata. Ukupno je odobreno preko 65 milijuna kuna potpora, sa prosječnim iznosom potpore od 740.000 kuna. Maksimalna dodjeljena potpora iznosila je 7,9 milijuna kuna, a najmanja 44.002 kune. Za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda korisnicima su odobrena 23 projekta u ukupnom iznosu od 20 milijuna kuna. Najveću potporu dobilo je Kutjevo d.d. (5,5 milijuna kuna), a najmanju OPG Đozo Nataša (38.668 kuna). Za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja dodijeljeno je ukupno 6,7 milijuna kuna za 23 projekta.

Ima li još novaca?

U okviru sve tri mjere, do sada je ukupno odobreno 92 milijuna kuna potpore za 134 projekta tj. potrošeno je samo 20% sredstava u odnosu na ukupno raspoloživa sredstva do kraja 2018. godine. Dakle, novaca još ima napretek. S obzirom da su neki vinari svoje projekte do sada prijavili u sve tri mjere po nekoliko puta (što je u Vinskoj omotnici dozvoljeno), potičemo one koji to još nisu učinili da razmotre svoje planove, hrabro krenu u investicije i koriste bespovratna sredstva.

Za sve detalje obratite se tvrtki Ravecon na e-mail robert@eufondovi.hr

03.04.2016. 16:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh