« Hrvatska
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
OPA!?

USKOK u INA-i

Uskok istražuje poslovanje hrvatske naftne kompanije Ine, javio je HRT prema čijim se informacijama istražuju moguće nezakonitosti u kupovini nafte posljednjih nekoliko godina

Je li MOL muljao s nabavom
Je li MOL muljao s nabavom (Arhiva)
Više o

USKOK

,

INA

,

MOL

,

istraga

,

kupovina nafte

Pozivajući se na neslužbene izvore HRT je objavio da USKOK, zbog sumnji da je Ina plaćala naftu iznad tržišne cijene, istražuje detalje oko toga kako je nafta nabavljana od lipnja 2009. do prosinca prošle godine, odnosno u razdoblju u kojem je INA-om upravljao mađarski strateški partner MOL.

Zatražen je detaljni uvid u dokumente, tko su bili dobavljači nafte te cijena po kojoj se nafta kupovala, navodi HRT na svojim internetskim stranicama.

U Uskoku i INA-i nisu komentirali navodnu istragu, a HRT prenosi i neslužbena objašnjenja iz INA-e da je revizija više puta kontrolirala nabavu nafte te da nisu otkrivene nikakve nepravilnosti.

Nekoliko članova uprave i nadzornog odbora INA-e, među kojima i bivši predsjednik NO Davor Štern, isticali su da nemaju uvid od koga se i po kojoj cijeni kupuje nafta, no predstavnici MOL-a su te tvrdnje odbacivali, ističući da od 2009. INA naftu nabavlja po povoljnijim uvjetima nego ranije.

21.03.2014. 08:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh