« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
PRIMANJE MITA

USKOK podigao optužnicu protiv bivših čelnika Ine i Crosca

USKOK je zbog primanja mita podigao optužnicu protiv Bojana Milkovića, izvršnog direktora Ine i bivšeg direktora Crosca, i Miroslava Pacaka, bivšeg voditelja remonta platformi u Croscu

Fotografija vijesti
Više o

USKOK

,

INA

,

mito

,

Crosco

,

Bojan Milković

,

Miroslav Pacak

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv Bojana Milkovića (1960.), suspendiranog glavnog izvršnog direktora Ine i bivšeg direktora Crosca, i Miroslava Pacaka (1956.), bivšeg voditelja remonta platformi u Croscu, zbog počinjenja kaznenih djela primanja mita, primanja mita u gospodarskom poslovanju te krivotvorenja isprava, stoji u priopćenju USKOK-a u kojem se navode samo inicijali okrivljenika, javlja Hina.

Optužnicom se Milkoviću i Pacaku stavlja na teret da su, od početka siječnja 2002. do kraja prosinca 2009. godine, u Zagrebu i Slavonskom Brodu, uvjetovali dodjeljivanje poslova drugim trgovačkim društvima davanjem mita u iznosu od 5 ili 10 posto od neto vrijednosti ukupno izvedenih radova. Odgovorne osobe u trgovačkim društvima od kojih je traženo mito su, da bi dobili poslove koji su im bili potrebni kako bi mogli nastaviti s normalnim poslovanjem, tražene iznose i dale.

Tako je prvookrivljeni Milković, nakon što je 14. siječnja 2002. potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji s jednim trgovačkim društvom, tijekom izvođenja ugovorenih radova od odgovorne osobe tog trgovačkog društva u više navrata primio zahtijevani iznos od najmanje 300 tisuća kuna.

Nadalje, obojica okrivljenika su, sukladno prethodnom dogovoru, od listopada 2003. do kraja prosinca 2009., u više navrata od odgovornih osoba trgovačkih društava koja su bila izvođači ugovorenih poslova, u zajedničku korist primili zahtijevani iznos od najmanje 7.464.401 kuna. Osim toga, prvookrivljeni Milković je, kao nagradu za ugovorene poslove, dobio skupocjeni mobitel i umjetničku sliku.

USKOK će, sukladno Zakonu o oduzimanju imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem, tijekom kaznenog postupka postaviti prijedlog za oduzimanje protupravno stečene imovinske koristi od okrivljenika.

07.12.2011. 19:58:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh