« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
POŠILJAK IZ BIH

Ušće Neretve prepuno smeća

Izviđanjem akvatorija i obalnog područja Dubrovačko-neretvanske županije na ušću Neretve uočene su velike količine otpada

Smeće iz Neretve
Smeće iz Neretve (Ivo Ravlić/CROPIX)
Više o

smeće

,

otpad

,

Neretva

,

ušće

Operativni centar Dubrovačko-neretvanske županije za provedbu plana intervencije kod iznenadna onečišćenja mora na današnjoj je sjednici donio odluku o prestanku intervencija započetih pretprošli tjedan zbog onečišćenja obalnog područja te pelješkog i korčulanskog akvatorija. Kako je danas priopćeno iz županijskog ureda za odnose s javnošću, konačno izvješće, s obračunom troškova prikupljenih od jedinica lokalne samouprave, komunalnih i inspekcijskih služba i svih drugih čimbenika u županiji, bit će podneseno županu Nikoli Dobroslaviću na daljnje postupanje te zapovjedniku Nacionalnog stožera za onečišćenje mora.

Na sastanku je rečeno kako su izviđanjem akvatorija i obalnog područja županije na ušću Neretve uočene velike količine otpada, naplavljena Neretvom, a kako se pretpostavlja, većim dijelom potječe iz BiH. Kako bi se spriječila takva onečišćenja i smanjili troškovi čišćenja, najavljeno je kako će se zatražiti i međunarodna suradnja radi zaštite Jadranskoga mora. (hina/metro-portal)

08.12.2010. 20:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh