« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
legenda s jamajke

Usain Bolt dobiva svoju ulicu

U čast Boltu i ostalim Jamajčanima koji su na Svjetskom prvenstvu u Berlinu osvojili 13 medalja priredit će se spektakularna proslava

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Usain Bolt

,

Olivia Grange

,

Bruce Golding

Svjetska atletska zvijezda Usain Bolt trebao bi uskoro na Jamajci dobiti ulicu nazvanu po njemu.

Sljedeći mjesec održat će se trodnevna proslava u čast atletičarima koji su sa Svjetskog prvenstva u Berlinu donijeli 13 medalja, od čega sedam zlatnih. Proslava će završiti koncertom na stadionu u Trelawnyju, rodnom mjestu najvećeg nacionalnog junaka Usaina Bolta.

Jamajčanska ministrica sporta Olivia Grange najavila je kako će tijekom utorka premijer Bruce Golding objaviti ekskluzivnu vijest vezanu uz svjetskog rekordera na 100 i 200 metara. Iako nije dala naslutiti o čemu se radi, Jamaica Observer piše kako će jedna ulica dobiti ime po Boltu.

A najveća svjetska atletska zvijezda cijelu pompu oko sebe doživljava opušteno kao i uvijek. Osvrnuo se na nagađanja o tome da će početi nastupati i u drugim disciplinama.

- Rekao sam da se želim okušati u skoku u dalj, ali to se neće dogoditi tako brzo, možda za pet godina. A prelazak na 400 metara je isključen - rekao je Bolt. Više od sporta najboljeg svjetskog atletičara trenutno zanima gastronomija.

- Čim sam sletio, rekao sam svojoj kućnoj pomoćnici da mi spremi svinjetinu. Toliko nestrpljivo čekam da napokon uživam u dobro pripremljenoj svinjetini - otkrio je Bolt.

15.09.2009. 12:28:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh