Metro-portal.hr

objavljeno 15.09.2009. 12:28:22
legenda s jamajke

Usain Bolt dobiva svoju ulicu

U čast Boltu i ostalim Jamajčanima koji su na Svjetskom prvenstvu u Berlinu osvojili 13 medalja priredit će se spektakularna proslava

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)

Svjetska atletska zvijezda Usain Bolt trebao bi uskoro na Jamajci dobiti ulicu nazvanu po njemu.

Sljedeći mjesec održat će se trodnevna proslava u čast atletičarima koji su sa Svjetskog prvenstva u Berlinu donijeli 13 medalja, od čega sedam zlatnih. Proslava će završiti koncertom na stadionu u Trelawnyju, rodnom mjestu najvećeg nacionalnog junaka Usaina Bolta.

Jamajčanska ministrica sporta Olivia Grange najavila je kako će tijekom utorka premijer Bruce Golding objaviti ekskluzivnu vijest vezanu uz svjetskog rekordera na 100 i 200 metara. Iako nije dala naslutiti o čemu se radi, Jamaica Observer piše kako će jedna ulica dobiti ime po Boltu.

A najveća svjetska atletska zvijezda cijelu pompu oko sebe doživljava opušteno kao i uvijek. Osvrnuo se na nagađanja o tome da će početi nastupati i u drugim disciplinama.

- Rekao sam da se želim okušati u skoku u dalj, ali to se neće dogoditi tako brzo, možda za pet godina. A prelazak na 400 metara je isključen - rekao je Bolt. Više od sporta najboljeg svjetskog atletičara trenutno zanima gastronomija.

- Čim sam sletio, rekao sam svojoj kućnoj pomoćnici da mi spremi svinjetinu. Toliko nestrpljivo čekam da napokon uživam u dobro pripremljenoj svinjetini - otkrio je Bolt.

15.09.2009. 12:28:22
http://metro-portal.hr/usain-bolt-dobiva-svoju-ulicu/22098/