« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
UGLED U FIRMI

Urednost jamči produktivnost i poštovanje kolega

Kreativni nered na uredskom stolu ne samo da smanjuje vašu produktivnost, nego vam garantira i osuđujuće poglede kolega i poslodavaca

Fotografija vijesti
Više o

čistoća

,

radno mjesto

,

poslodavci

,

ugled

,

kolege s posla

,

urednost

,

kreativni nered

Nepregledne hrpe papira, naljepnice po monitoru, razbacani spisi, slike najmilijih, te zgužvani omoti od čokoladica i žvakaćih guma na stolu mogu utjecati na vaš status u firmi, odnosno kako vas vaše kolege doživljavaju.

Naime, oko 60 posto zaposlenika procjenjuje svoje kolege po čistoći radnoga mjesta, a više od polovice ispitanika negativno gleda na kolege čiji je stol ili ured u kaosu.

Dok trećina od tisuću anketiranih smatra kako je neuredno radno mjesto znak lijenosti, njih 42 posto na to gleda kao dokaz radišnosti.

Više od 75 posto sudionika istraživanja privatne tvrtke za zapošljavanje Adecco tvrdi kako je urednost jamac za produktivnost i smatraju da bi poslodavci trebali nagrađivati osobe koje drže do reda i čistoće svojeg radnog mjesta.

Stručnjaci iz Adeccoa smatraju da bi se radno mjesto trebalo barem jednom tjedno temeljito očistiti i to ne samo od nagomilanih papira i nepotrebnih spisa, nego i od naslaga prljavštine i prašine.

23.03.2012. 19:57:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh