« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NESPORAZUM

Uprava Uljanika opovrgnula da je dala ponudu za kupnju tog brodogradilišta

Iz Uprave ističu da je točno samo da je Uljanik izrazio namjeru da svi zaposlenici u privatizaciji sudjeluju kao ravnopravni partneri

(Wikipedia)
Više o

privatizacija

,

Uljanik

,

brodogradilišta

,

Đuro Popijač

Uprava Uljanika u današnjem priopćenju ističe kako nije točno da je Uprava dala ponudu za kupnju pulskog brodogradilišta.

"Jučer se iz jedne pomalo nespretne izjave ministra gospodarstva moglo zaključiti da je Uprava Uljanika dala ponudu za kupnju Uljanika, što naravno nije točno", stoji u priopćenju za javnost.

"Točno je jedino da je Uljanik i u ovom krugu natječaja izrazio namjeru i zahtjev, što je uostalom i zajednički stav uprava svih društava Uljanik Grupe i oba Uljanikova sindikata, da svi zaposlenici, uključujući i Upravu, sudjeluju kao ravnopravni partneri u takvoj privatizaciji - po mogućnosti konzorcija domaćih partnera - sa 25 posto dionica", ističu iz Uljanika.

Pri tomu bi, dodaje se, svatko mogao steći dionice u razmjeru s godinama staža provedenih u Uljaniku ili sličnom pravičnom kriteriju, o čemu bi dogovor tek uslijedio.

"To je naš oduvijek poznat i jedini stav kojega javno i bez srama uvijek i u svakog situaciji ističemo. To znaju naši zaposlenici, sindikati, političari i novinari. Stoga smo uvjereni da se ministar gospodarstva povodio za navedenim stavovima Uprave Uljanik grupe", zaključuje se u priopćenju za javnost pulskog Uljanika.

Natječaji za privatizaciju šest hrvatskih brodogradilišta bit će raspisani do 15. veljače ove godine, o raspisivanju javnog poziva za pet brodogradilišta jučer je odlučila Vlada, koja je za idući tjedan odgodila odluku o raspisivanju natječaja za Uljanik s obzirom da je po riječima ministra Popijača "interes iskazao menadžment tog brodogradilišta". (hina/metro-portal)

29.01.2010. 14:57:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh