« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
HAC O VOZNOM PARKU

Uprava se može voziti u autima u kojima želi

POGLEDAJTE VIDEO - U HAC-u je sve u redu i nema afera, poručila je Uprava usput dodavši da policija istražuje neke sumnjive slučajeve

Jurica Prskalo i Božidar Kalmeta
Jurica Prskalo i Božidar Kalmeta (Andrija Lučić/Cropix)
Više o

Jurica Prskalo

,

HAC

,

Josip Pocrnić

,

Ivica Mlinarević

,

Mario Lovrinčević

,

afera HAC

Predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Jurica Prskalo danas je na novinarskoj konferenciji odbacio sve navode o malverzacijama u HAC-u.

Posjedujemo izvješća revizije nekoliko godina unatrag i odgovorni smo za sve što radimo, rekao je Prskalo dodajući da u HAC-u nema afera.

Problemi u HAC-u su, međutim očito prisutni. Prema pisanju Večernjeg lista policija trenutačno istražuje bojanje tunela i postavljanje trafostanica za koje se sumnja da su višestruko preplaćeni, a pod istragom je i nabavka automobila u tvrtki.

Upravo su skupi automobili nanovo pokrenuli pitanja o poslovanju HAC-a, nakon što se 'slegla prašina' podignuta oko zaposlenika Josipa Pocrnića koji navodno u HAC-u prima plaću i uživa druge beneficije, a na posao ne dolazi.

Sva kupovina automobila je pravno i zakonski apsolutno čista, poručio je Mario Lovrinčević, član Uprave HAC-a za građenje. Uprava smatra da se može voziti u audijima A6, zaključio je Lovrinčević.

Član Uprave za operativu održavanja i naplate cestarine Ivica Mlinarević, izjavio je da interna istraga o 'slučaju Pocrnić' traje, te da su podaci predani i policiji. No, prema izjavama Uprave s Pocrnićem je "sve u redu" i "ne radi se o novom slučaju Buljubašić".

20.10.2009. 14:12:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh