« Fun
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
5 joj je godina tek

Upoznajte pravog karate kida

Varsha Vinod, najmlađa nositeljica crnog pojasa došla je u Britaniju kako bi se okušala u borbi s tamošnjim prvakom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (The Sun)
Više o

Karate Kid

,

Varsha Vinod

,

najmlađa nositeljica crnog pojasa

Varsha je u svibnju postala najmlađa nositeljica crnog pojasa. Željela se okušati s britanskim šampionom Juanom Morenom u Londonu. Srećom, okršaj nije bio stvaran, premda je 31-godišnji Juan ostao zapanjen njenom vještinom. ˝Ona je prava karate klinka. Ne mogu vjerovati da ima tek 5 godina. Vještine i koncentracija su joj izvanredne. Imam dvoje djece no ne mogu zamisliti da posjeduju takav nivo znanja˝ izjavio je Juan nakon susreta.

Njezine vještine toliko su dobre da su je angažirali i tvorci uspješne kompjuterske video igre ˝Lara Croft Tomb Raider˝, te ih replicirali za igricu ˝Mini Ninjas˝ koja je objavljena prošli mjesec.

Varsha trenira 3 godine i već zna 15 kata, tj. disciplina pod svojim pojasom. Svakodnevno trenira dva i pol sata, a vještine joj uključuju baratanje smrtonosnim borbenim oružjem poput yawara štapa i nunčaka.

˝Bila sam vrlo uzbuđena kada sam dobila crni pojas. Prijatelji su ponosni na mene, no ne mislim da me se boje zbog toga što znam borilačku vještinu. Nadam se da mogu biti i bolja stoga ću nastaviti trenirati˝, izjavila je Varsha.

Iz Guinnessove knjige rekorda, kao i iz indijske inačice Limice, razmišljaju da njeno postignuće uvrste među svoje stranice.

02.10.2009. 17:33:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh