« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
COOL

Upoznajte PRAVE vjesnike proljeća

27. ožujka 2021. točno u četrnaest sati, u zagrebački parkić u kojem čiči fra Grga Martić stići će - pravo proljeće!

Giljotina.com
Giljotina.com (Arhiva)
Više o

Booksa

,

proljeće

,

Giljotina.com

U parku će se, čudom čudnovatim, u zakazano vrijeme pojaviti drvce (nije božićno), krhko i skromno, na kojem će pupati, cvjetati i sazrijevati PRAVI vjesnici proljeća - majice kratkih rukava amaterskog, ali inteligentnog dizajna Denisa Giljevića (ili Ievgenija Childsa, ako tako zvuči svjetskije!), najbezbojnije mrak-vrane u šarenom jatu hrvatske književnosti.

Na stabalcu (koje nije božićno) nicat će pravi vjesnici proljeća, prekrasne, rasne, mudroserijske majice, a slučajni prolaznici i prolaznice, putnice i putnici nenamjernici, zabludjeli prijatelji i zalutale prijateljice, imat će priliku ubrati pokoji opamučenički plod Giljevićeva majičarobnog svaštaralaštva!

Za razliku od prljavih pokvarenih prevaranata, visibaba, šafrana, potočnica, jaglaca i sličnih paprati među kojima se nađe i cvećki zaštićenih zakonom, majice u kojima kuca klica srca Denisa Giljevića zakonom su potpuno nezaštićene! Zaštićene su isključivo neznanjem pa će priliku ubrati ih dobiti oni koji uspješno, na licu mjesta, riješe blitz-kviz, bezazlenu i opuštenu provjeru znanja o PRAVIM vjesnicima proljeća koju je osmislio najveći autoritet za majičarobnjaštvo istočno od Ulice Jakova Gotovca i zapadno od Ulice Josipa Galjufa (sjever i jug još spavaju).

Držeći se srednje epidemiološke mjerice, stanite brižno zamaskirani na propisanu udaljenost od čudnovatog klaunaša Giljevića i recite da se želite testira... pardon, riješiti blitz-kviz.

Tko uspješno riješi kviz, ishodit će dozvolu za branje jedne majice s endemskog stabalca na licu mjesta! Svi oni manje uspješni, ako žele, ulaze u utrku za vjesnika utjehe. Pobjednica ili pobjednik te naknadne utrke moći će ubrati jednu majicu iz Giljevićeva opusa po svom izboru!

Prave vjesnike proljeća moći ćete probati ubrati najkasnije do 18 sati odnosno do uvenuća stabalca, ovisno što nastupi prije. A koliko će plodova izbaciti krhko i sramežljivo drvce ovisi o (Giljevićevoj) prirodi, na čiju moć čovjek ima slab ili nikakav utjecaj!

UPOZORENJE: Ovo nije događaj. Kao što bi se reklo, kazalo i napisalo u vremenima kada su kina još nosila imena poput Kozara, Lika ili Sloboda - nema predstave. Svuda pođeš, Martićevom prođeš. I doživiš pravo proljeće!

26.03.2021. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh