« Zagreb
objavljeno prije 12 godina
OBAVIJEST RODITELJIMA

Upisivanje prvašića u školu od 10. do 12. svibnja

U prve razrede svih zagrebačkih osnovnih škole upisivat će se djeca koja su do 1. travnja 2012. navršila šest godina života

Budući prvašići se upisuju sljedeći tjedan
Budući prvašići se upisuju sljedeći tjedan (Shutterstock)
Više o

osnovna škola

,

prvašići

,

upisivanje u školu

,

upisivanje prvašića

,

upisi u osnovnu školu

Upis u prvi razred osnovne škole za godinu 2012./2013. na području grada Zagreba trajat će od 10. do 12. svibnja, i to prema mjestu prebivališta ili boravišta, prenosi Hina.

U prve razrede svih zagrebačkih osnovnih škole upisivat će se djeca koja su do 1. travnja 2012. navršila šest godina života. Djeca rođena od 1. travnja do 31. kolovoza 2006. nisu školski obveznici, ali se mogu upisati ako je pregledom, na zahtjev njihovih roditelja ili skrbnika, utvrđeno da im to dopušta njihovo psihofizičko stanje.

Na dane upisa roditelji ili skrbnici trebaju predočiti školi mišljenje stručnoga povjerenstva o utvrđenom psihofizičkom stanju djeteta prije upisa u prvi razred ili rješenje kojim se odobrava prijevremeni upis, što se pak odnosi samo na djecu rođenu od 1. travnja do 31. kolovoza 2006.

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport u priopćenju objavljenom krajem siječnja ove godine dao je upute roditeljima što se sve treba učiniti prije upisa djeteta u školu. Tako je bio obvezan pregled djece radi utvrđivanja njihova psihofizičkoga stanja koji su provela stručna povjerenstva u kojima su školski liječnik, pedagog, psiholog i defektolog škole u koju bi se dijete trebalo upisati, odnosno kojoj pripada prema upisnom području.

Roditelji ili skrbnici bili su obvezni od 1. veljače prijaviti dijete nadležnom liječniku škole koji im je dao upute i točan datum pregleda. U slučaju pak da dijete nije moglo pristupiti utvrđivanju psihofizičkoga stanja prema rasporedu pregleda, roditelj je dužan do 30. svibnja o tome obavijestiti stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području zbog dogovora novog termina pregleda.

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport izvijestio je i da roditelji sve pojedinačne obavijesti o upisima mogu dobiti u tome uredu u Ilici 25 i na telefon 6100-562.

07.05.2012. 11:26:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh