« Ekosfera
objavljeno prije 22 dana i 1 sat
WOW!

Unilever obećao milijardu eura

Kompanija Unilever obećala je dati milijardu eura za borbu protiv klimatskih promjena i financiranje projekata održivosti

Samo priče ili stvarna djela?
Samo priče ili stvarna djela? (Arhiva)
Više o

Unilever

,

nulta emisija

Britansko-nizozemska korporacija postavila si je za cilj nultu emisiju ugljika kod svih svojih proizvoda do 2039., što je 11 godina prije roka dogovorenog Pariškim sporazumom.

Novac bi se koristio tijekom 10 godina za projekte koji bi uključivali obnovu krajolika, pošumljavanje, odvajanje (sekvestraciju) ugljika, zaštitu divljih životinja i očuvanje voda.

Kompanija - dobavljač brendova poput higijenskih proizvoda Dove i čaja Lipton, priopćila je kako treba poduzeti "odlučne korake za poboljšanje zdravlja planeta".

Izvršni direktor Unilevera Alan Jope rekao je da su klimatske promjene i dalje prijetnja, unatoč tome što je društveni fokus preusmjeren na pandemiju koronavirusa i problem društvene nejednakost.

Tvrtka je do 2023. odlučila osmisliti opskrbni lanac koji neće utjecati na krčenje šuma te primijeniti programe za održivost voda na sto lokacija do 2030. godine.

"Klimatske promjene, degradacija prirode, smanjenje biološke raznolikosti, nestašica vode - sva su ta pitanja međusobno povezana i moramo ih postaviti istovremeno", rekao je Jope.

16.06.2020. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh