« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
BORIS ŠPREM:

Unatoč Bandićevom protivljenju, skupština Holdinga imat će 10 članova

Šprem je izrazio uvjerenje da će proračun za 2010. biti sutra prihvaćen skupštinskom većinom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Zagrebački holding

,

Gradska skupština

,

Boris Šprem

Skupština Zagrebačkog holdinga imat će 10 članova, kao što je to odlučila većina zastupnika u zagrebačkog Gradskoj skupštini, premda je gradonačelnik Milan Bandić to pokušao osporiti i svojom žalbom privremeno onemogućio rad Skupštine Holdinga, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem.

Naveo je da je Ministarstvo uprave u četvrtak, 17. prosinca, donijelo odluku po kojoj je isključivo u nadležnosti Gradske skupštine odlučivati o tome tko će biti u Skupštini Zagrebačkog holdinga.

Tako je, dodaje, proglasilo neosnovanim Bandićev zaključak kojim stavlja van snage odluku Gradske skupštine odnosno dva članka Statuta Grada Zagreba vezana uz prava odlučivanja Gradske skupštine i kojim je privremeno bio onemogućio funkcioniranje Skupštine Zagrebačkog holdinga.

"Želimo da Gradska skupština i gradonačelnik zajedno upravljaju Zagrebačkim holdingom i to nam je bila namjera kada smo odlučivali o proširivanju sastava Skupštine u trgovačkim društvima", kazao je Šprem podsjećajući kako su još u rujnu tražili zapisnike o radu Skupštine Zagrebačkog holdinga, a još ih nisu dobili.

U Skupštini trgovačkih društava su SDP-ovci Boris Šprem, Mirela Holy, Miran Martinac, Jurica Meić, te nezavisna Tatjana Holjevac, HSU-ova Vesna Brezić, HDZ-ov Jasen Mesić, nezavisni Velimir Srića, HNS-ov Radimir Čačić i HSLS-ov Darinko Kosor. Gradonačelnik Bandić ranije je optuživao SDP-ove zastupnike da su se bez dogovora s njime udružili s oporbom.

"Vjerujem da će gradonačelnik Bandić poštivati odluke institucija pravne države na koje se često poziva", kazao je Šprem i pozvao gradonačelnika na suradnju u radu Zagrebačkog holdinga, kao što surađuju i kod donošenja gradskog proračuna za 2010.

Šprem je izrazio uvjerenje da će proračun za 2010. biti prihvaćen skupštinskom većinom na sutrašnjoj sjednici budući da je gradonačelnik Bandić i njegov tim prihvatio neke zastupničke sugestije i smanjio proračun sa 7,5 milijardi kuna na 7,4 milijarde kuna. Proračun bi se, ocjenjuje, trebao još smanjiti no o tome će, kako dodaje, odlučivati rebalansom slijedeće godine.

21.12.2009. 15:28:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh