Metro-portal.hr

objavljeno 21.12.2009. 15:28:32
BORIS ŠPREM:

Unatoč Bandićevom protivljenju, skupština Holdinga imat će 10 članova

Šprem je izrazio uvjerenje da će proračun za 2010. biti sutra prihvaćen skupštinskom većinom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Skupština Zagrebačkog holdinga imat će 10 članova, kao što je to odlučila većina zastupnika u zagrebačkog Gradskoj skupštini, premda je gradonačelnik Milan Bandić to pokušao osporiti i svojom žalbom privremeno onemogućio rad Skupštine Holdinga, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem.

Naveo je da je Ministarstvo uprave u četvrtak, 17. prosinca, donijelo odluku po kojoj je isključivo u nadležnosti Gradske skupštine odlučivati o tome tko će biti u Skupštini Zagrebačkog holdinga.

Tako je, dodaje, proglasilo neosnovanim Bandićev zaključak kojim stavlja van snage odluku Gradske skupštine odnosno dva članka Statuta Grada Zagreba vezana uz prava odlučivanja Gradske skupštine i kojim je privremeno bio onemogućio funkcioniranje Skupštine Zagrebačkog holdinga.

"Želimo da Gradska skupština i gradonačelnik zajedno upravljaju Zagrebačkim holdingom i to nam je bila namjera kada smo odlučivali o proširivanju sastava Skupštine u trgovačkim društvima", kazao je Šprem podsjećajući kako su još u rujnu tražili zapisnike o radu Skupštine Zagrebačkog holdinga, a još ih nisu dobili.

U Skupštini trgovačkih društava su SDP-ovci Boris Šprem, Mirela Holy, Miran Martinac, Jurica Meić, te nezavisna Tatjana Holjevac, HSU-ova Vesna Brezić, HDZ-ov Jasen Mesić, nezavisni Velimir Srića, HNS-ov Radimir Čačić i HSLS-ov Darinko Kosor. Gradonačelnik Bandić ranije je optuživao SDP-ove zastupnike da su se bez dogovora s njime udružili s oporbom.

"Vjerujem da će gradonačelnik Bandić poštivati odluke institucija pravne države na koje se često poziva", kazao je Šprem i pozvao gradonačelnika na suradnju u radu Zagrebačkog holdinga, kao što surađuju i kod donošenja gradskog proračuna za 2010.

Šprem je izrazio uvjerenje da će proračun za 2010. biti prihvaćen skupštinskom većinom na sutrašnjoj sjednici budući da je gradonačelnik Bandić i njegov tim prihvatio neke zastupničke sugestije i smanjio proračun sa 7,5 milijardi kuna na 7,4 milijarde kuna. Proračun bi se, ocjenjuje, trebao još smanjiti no o tome će, kako dodaje, odlučivati rebalansom slijedeće godine.

21.12.2009. 15:28:32
http://metro-portal.hr/unatoc-banidcevom-protivljenju-skupstina-holdinga-imat-ce-10-clanova/29087/