« Ekosfera
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
WTF?!

UN izdaje kataklizmično upozorenje

Globalno zatopljenje ugrozit će izvore hrane, usporiti svjetski gospodarski rast a možda već izaziva nepovratne štete u prirodi, pokazuje izvješće UN-a

Situacija je vrlo ozbiljna, tvrdi UN
Situacija je vrlo ozbiljna, tvrdi UN (Shutterstock)
Više o

globalno zagrijavanje

,

globalno zatopljenje

Globalno zatopljenje tema je o kojoj se prilično nerado konkretno govori, zagovornici žestoko napadaju industriju koja ih proglašava fanaticima, no izvješće UN-a koje izlazi sljedeći tjedan daje za pravo katastrofičarima.

Nacrt izvješća međuvladina odbora za klimatske promjene (IPCC) preporučit će mnoge načine prilagodbe povećanju prosječnih temperatura u svijetu te toplinskim udarima, poplavama i rastućim razinama mora.

'Znanstveni razlozi za smanjenje emisije stakleničkih plinova i prilagodbu na klimatske promjene postaju sve uvjerljiviji', kaže predsjedatelj IPCC-a Rajendra Pachauri za Reuters u Pekingu.

Znanstvenici i predstavnici više od stotinu vlada na sastanku u Japanu od 25. do 29. ožujka trebali bi odobriti to izvješće. Ono će pomoći kreiranju politike uoči UN-ova summita u Parizu u 2015. na kojem bi se trebao postići dogovor o ograničenju porasta emisije stakleničkih plinova.

23.03.2014. 17:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh