« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
MJERE OPREZA

UN evakuira osoblje iz Pakistana zbog učestalih atentata

Odluka se odnosi na osoblje zaposleno u programima dugoročnog razvoja, a ne u humanitarnim zadaćama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

UN

,

Pakistan

,

atentat

,

Al-Kaida

Ujedinjeni narodi evakuiraju iz Pakistana ograničeni broj stranih djelatnika nakon niza atentata u zemlji, rekao je u četvrtak jedan glasnogovornik UN-a.

"Privremeno evakuiramo ograničeni broj djelatnika", rekao je glasnogovornik Farhan Haq govoreći o nedavnom atentatu na urede Svjetskog programa za hranu u Islamabadu kao i strahovanjima zbog sigurnosti.

Haq nije mogao precizirati koliko međunarodnih djelatnika će evakuirati, ali je naglasio da će brojni od njih i dalje iz drugih zemalja sudjelovati u njihovim aktivnostima u Pakistanu. Ujedinjeni narodi zapošljavaju oko 250 djelatnika u Pakistanu uz oko 2.500 mjesnih djelatnika. Prošli mjesec međunarodna organizacija je objavila da će evakuirati izbjegle sa sjeverozapada Pakistana.

Ta odluka se odnosi na osoblje zaposleno u programima dugoročnog razvoja, a ne u humanitarnim zadaćama. Broj djelatnika nije preciziran. U valu atentata u Pakistanu u posljednje dvije godine koje su izveli talibani i pripadnici Al-Kaide poginulo je najmanje 2.000 osoba. (hina/metro-portal)

31.12.2009. 20:19:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh