« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
tragedija obitelji Travolta

Umro sin Johna Travolte i Kelly Preston

Jett Travolta (16) iznenada je umro na zimskom odmoru na Bahamima

Fotografija vijesti
Više o

Jett Travolta Kawasaki sindrom epileptični napad

Sin američkog glumačkog para Johna Travolte i Kelly Preston, Jett Travolta (16) iznenada je umro u petak na Bahamima gdje je s ostalim članovima provodio zimski odmor, izvijestili su američki mediji u subotu.

Jett Travolta "umro je u petak oko 10 sati nakon što je imao napadaj", rekao je za CNN glumčev odvjetnik Michael Ossi. "Svi pokušaji da ga se odmah reanimira bili su uzaludni." Dodao je kako uzroci smrti još nisu poznati.

Časopis People na internetskim je stranicama donio izvješće prema kojemu je Jett Travolta snažno udario glavom o pod kupaonice, gdje su ga pronašli bez svijesti. Navodno je uzrok bio epileptični napad. Preminuo je na putu prema bolnici Freeport gdje su dežurni liječnici mogli samo potvrditi njegovu smrt.

Nakon obdukcije Jett će biti pokopan u mjestu Ocala na Floridi, gdje mu roditelji imaju kuću, rekao je Ossi.

Neki američki mediji otprije su nagađali da je Jett Travolta autističan, no njegov otac to nije nikada potvrdio. Navodno je Jett od druge godine života bolovao od rijetke bolesti - Kawasaki sindroma, koji u rijetkim slučajevima može dovesti do srčanih komplikacija.

Riječ je o bolesti o kojoj se ne zna puno. Radi se o akutnom vaskulitisu, tj. upali unutarnjih stijenki krvnih žila, koja može uzrokovati proširenje koronarnih arterija i kod neke djece izazvati aneurizmu. Jett je, kako je svojedobno kazala njegova majka, glumica Kelly Preston, bolovao i od astme.

Obitelj Travolta zimski odmor već godinama provodi u Old Bahama Bay Resortu. Ondje se svake godine okupe njihovi brojni prijatelji i članovi obitelji. John i Kelly imaju i osmogodišnju kćer Elle Blue. (hina/metro-portal)

03.01.2009. 19:53:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh