« Film
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
1929. - 2012.

Umro Ralph McQuarrie, jedan od najvećih vizionara Star Warsa

"Ralph McQuarrie bio je prva osoba koju sam angažirao da mi pomogne u 'Zvjezdanim ratovima", kazao je redatelj slavne trilogije George Lucas

Fotografija vijesti

Svojevrsni „otac" Chewbacce, Dartha Vadera te slavnih robota R2-D2 i C-3PO-a, konceptulani dizajner i oskarovac Ralph McQuarrie, umro je prekjučer u 83. godini života, prenosi Hina.

Redatelj George Lucas zahvalio je McQuarrieju što je njegovu viziju "Zvjezdanih ratova" prenio na veliki ekran. Lucas ga je nazvao vizionarom i skromnim čovjekom.

"Ralph McQuarrie bio je prva osoba koju sam angažirao da mi pomogne u 'Zvjezdanim ratovima', bio je genijalac čiji je doprinos inspirirao glumačku i tehničku postavu izvorne trilogije", kazao je Lucas. "Kada riječima nisam mogao prenijeti svoje ideje, samo sam pokazao na njegove ilustracije i rekao, 'napravite to ovako'", izjavio je Lucas.

McQuarrie je radio i na koceptualnom dizajnu izvorne televizijske serije "Galactica" i filmovima "E.T." i "Bliski susreti treće vrste". Za rad na filmu "Čahura" 1985. dobio je Oscara za vizualne efekte.


05.03.2012. 11:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh