« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
1941. - 2013.

Umro je fra Zvjezdan Linić

Poznati karizmatik fra Zvjezdan Linić izgubio je bitku s karcinomom i preminuo noćas

Fra Zvjezdan Linić izgubio je bitku s karcinomom
Fra Zvjezdan Linić izgubio je bitku s karcinomom (Arhiva)
Više o

fra Zvjezdan Linić

,

umro fra Zvjezdan Linić

Fra Zvjezdan Linić, karizmatik i voditelj vrlo posjećenih i cijenjenih duhovnih obnova preminuo je jutros u 73. godini života. 

Kuća susreta Tabor objavila je vijest na svojoj Facebook stranici:

"Draga braćo i sestre, danas u subotu 7. prosinca 2013. godine, okrijepljen svetim sakramentima, blago je u Gospodinu preminuo naš brat fra Zvjezdan Linić u 73. godini života, 56. redovništva i 47. svećeništva.

O sprovodnim obredima javit ćemo Vam naknadno.

Pokoj vječni, daruj mu, Gospodine, i svjetlost vječna svijetlila mu. Počivao u miru Božjem!", 

Fra Zvjezdan Linić zaređen je za svećenika 29. lipnja 1967. na blagdan sv. Petra i Pavla u crkvi sv. Franje na zagrebačkom Kaptolu. Zaredio ga je tadašnji nadbiskup kardinal Franjo Kuharić [1]. Dugi niz godina službuje u Franjevačkom samostanu u Samoboru.

U sklopu samostana nalazi se Kuća susreta Tabor[2], gdje organizira tečajeve i seminare duhovne obnove. Često održava seminare duhovne obnove i u župama diljem Hrvatske. Najpoznatiji su bili u Domu sportova u Zagrebu.

Mnogo puta je gostovao u televizijskim i radijskim emisijama te dao velik broj intervjua za novine i časopise. Napisao je velik broj knjiga katoličke tematike. Proslavio je 40. godina misništva 2007. godine u svojoj rodnoj župi u Grobniku.

 

07.12.2013. 09:05:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh