« Film
objavljeno prije 9 godina
1922. - 2015.

Umro je Christopher Lee

Popularni glumac, najpoznatiji po ulogama u filmovima poput "Dracula", "The Wicker Man" i trilogiji "The Lord of the Rings", preminuo je u nedjelju ujutro

Christopher Lee nas je zauvijek napustio
Christopher Lee nas je zauvijek napustio (Wikipedia)
Više o

Christopher Lee

,

umro Christopher Lee

Christopher Lee umro je od zatajenje srca nakon što je hospitaliziran zbog problema s disanjem. Popularni glumac, najpoznatiji po ulogama u filmovima poput "Dracula", "The Wicker Man" i trilogiji "The Lord of the Rings", preminuo je u nedjelju ujutro u bolnici Chelsea i Westminster u Londonu, piše Guardian.

Odluku da se vijest o njegovoj smrti obznani medijima tek danas donijela je njegova supruga, koja je prvo htjela obavijestiti najbliže članove obitelji. Par je bio u braku više od 50 godina.

Osim glumačke karijere, Lee se bavio i glazbom te je izdao nekoliko heavy metal albuma, uključujući i "Charlemagne: The Omens of Death". Titulom "sir" je odlikovan 2009. godine zbog velikog doprinosa glumištu i zbog svog istaknutog humanitarnog rada.

Glumačku karijeru započeo je još 1947. godine ulogom u romantičnom filmu "Corridors od Mirrors" ali je postao slavan u 50.-im godinama, kada je počeo surađivati sa studiom Hammer. Prvi film koji je s njim snimio bio je "The Curse od Frankenstein" i bio je to prvi od 20 filmova koje je snimio u suradnji s Peterom Cushingom.

11.06.2015. 16:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh