« Film
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
1933. - 2016.

Umro Gene Wilder

Omiljeni glumac Mela Brooksa koji se proslavio ulogom Willyja Wonke u filmu Charlie i tvornica čokolade iz 1971. godine, umro je u nedelju

Otišla je još jedna legenda komedije ...
Otišla je još jedna legenda komedije ... (Arhiva)
Više o

Gene Wilder

,

umro Gene Wilder

Gene Wilder, jedan od najboljih i najplodnijih komičara 20. stoljeća napustio nas je zauvijek. Rođen kao sin židovskih useljenika iz Rusije 1933. godine, Jerome Silberman diplomirao je 1955. godine na Sveučilištu u Iowi, gdje je bio u bratstvu Alfa Epsilon Pi.

Nakon toga je radio u kazalištu Old Vic u Velikoj Britaniji. Vrativši se u SAD, služio je vojsku od 1956. do 1958. godine.

Glumom se počeo baviti 1961. godine. Počeo je Off-Broadway predstavama, a kasnije je i došao u Broadway. Velika mu se prilika ukazala nakon predstave "Majka Hrabrost i njena djeca" gdje je glumio s Anne Bancroft. Anne je bila u vezi sa rediteljem Melom Brooksom, kojemu se Gene svidio pa mu je dao uloge u nekoliko filmova.

Na filmu glumi od 1967. godine kada je debitirao u filmu "Bonnie i Clyde".

Najpoznatija mu je uloga Willyja Wonke u filmu filmu "Willy Wonka i tvornica čokolade".

Mel Brooks angažirao ga je u remek-djelu Vruća sedla, te u Producentima i u otkačneoj komediji Mladi Frankenstein. U filmovima su mu česti partneri bili Richard Pryor i Marthy Feldman.

Sva sreća pa imamo YouTube koji će nam pomoći da vratimo malo njegove magije ...

29.08.2016. 23:09:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh