« Film
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
1956. - 2016.

Umrla je Carrie Fisher

Carrie Fisher, princeza Leia iz Star Warsa preminula je nakon što je doživjela snažan srčani udar na letu iz Velike Britanije

Umrla je Carrie Fisher
Umrla je Carrie Fisher (Arhiva)
Više o

Carrie Fisher

,

umrla Carrie Fisher

Carrie Fisher, glumica koju je zauvijek obilježila uloga princeze Leie u prva tri snimljena Star Wars filma preminula je sinoć od komplikacija nakon snažnog srčanog udara koji je doživjela na letu iz Londona za Los Angeles pred četiri dana.

Carrie Frances Fisher rođena je 21. listopada 1956. godine kao kći poznate glumice Debbie Reynolds i pop pjevača Eddieja Fishera. Roditelji su joj se razveli kad su joj bile dvije godine, pošto joj je otac imao aferu s jednom od najboljih majčinih prijateljica Elizabeth Taylor.

Iako je govorila da je kao djevojka bila knjiški moljac, srednju školu nije završila jer su je ranije privukla svjetla glumačke pozornice. Umjesto toga upisala je i završila dramsku školu u Londonu.

Na velikom ekranu debitirala je 1975. ulogom u "Holivudskom frizeru" uz Goldie Hawn, Warrena Beattyja i Julie Christie. Iduću veliku priliku čekala je dvije godine.

Tada je mislila da je dobila zabavnu ulogu u malom znanstveno-fantastičnom filmu. "Ali to tromjesečno druženje s robotima pretvorilo se u nešto neočekivano", kazala je u razgovoru za Daily Mail prije pet godina.

Neka Sila bude zauvijek s tobom!

28.12.2016. 07:00:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh