« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci

Uljepšavaju se Oranice, Sesvete i Remetinec

Jedan od nebodera u Remetincu mogao bi imati 20 katova

Više o

Oranice

,

Sesvete

,

Remetinec

Gradsko poglavarstvo jučer je prihvatilo urbanističke planove uređenja ‘Remetinec rotor-zapad’, ‘Zona ciglana-Sesvete’ i ‘Oranice-TEP tematski park’, te ih uputilo Gradskoj skupštini na usvajanje.

Pročelnik Gradskog zavoda za prostorno uređenje Ivica Fanjek kaže da Urbanistički plan uređenja ‘Remetinec rotor-zapad’ predviđa visoku izgradnju, u pravilu objekte više od devet etaža. Novost je to da se na tom području uz poslovne omogućuje i izgradnja stambenih nebodera.

Novi neboderi

Prema planu previđeno je pet nebodera visine oko 17 katova, a hoće li ih biti manje ili više od predviđenih pet, te hoće li neboderi imati 17 katova ili će biti nešto niži ili viši, razradit će se kroz javni urbanističko-arhitektonski natječaj, kaže Fanjek i dodaje kako bi neboderi mogli imati dvadesetak etaža.

Ciglana-SesveteOva zona, oko kilometar istočno od centra Sesveta, prostirat će se na 5,5 hektara. U četverokatnicama će biti 210 stanova, a u središtu zone bit će robna kuća i multipleks na 23.000 m2. 

Površina zahvata je 14,66 hektara, lokacija je određena Jadranskim mostom i Jadranskom avenijom, a s druge strane je rijeka Sava. Glavno obilježje tog plana jest gradnja jedne platforme u visini nasipa, na kojoj će se formirati javna pješačka površina s koje će se vidjeti Sava i Jarun.

Novi sadržaji u Susedgradu

Za Urbanistički plan uređenja ‘Oranice-TEP tematski park’ pročelnik Fanjek je rekao da je to prostor koji se nalazi između potoka Vrapčaka i Zagrebačke ceste, površine 52 hektara, u Susedgradu.

Dodao je da se rade izmjene i dopune tog plana kako bi se prometna mreža prilagodila novim zahtjevima. U zonama koje su po površini manje nego što su bile želi se omogućiti pristup svakoj parceli. Određene su i zone za vrtić i školu, kao i lokacija Radin grafike. (METRO) 

26.02.2008. 22:52:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh