« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
JEDNOSTAVNO, ZDRAVO

Ulja za rast kose, obrva i trepavica

Dva prirodna i čudotvorna sastojka koja će riješiti sve vaše probleme.

Čarobno ulje koje stvarno pomaže
Čarobno ulje koje stvarno pomaže (Arhiva)
Više o

kosa

,

trepavice

,

ulje

,

obrve

Često korištenje kemikalija na našoj kosi s ciljem da je učinimo zdravijom, sjajnijom ili gušćom može rezultirati upravo suprotnim rezultatima. Različite vrste sredstava za održavanje kose koja se nude na tržištu nisu pogodne za svaki tip kose, a dok ne pronađete ono koje odgovara vašem tipu, već ste kosu izloliži različitim opasnostima.

Isto vrijedi i za trepavice i obrve, koje su svakodnevno izložene tretmanima maskarom i različitim kozmetičkim proizvodima.

Umjesto da eksperimentirate raznoraznim kemikalijama, zašto za rast i obnovu svoje kose, obrva i trepavica ne biste isprobali recept od samo dva pristupačna sastojka koji možete napraviti i kod kuće?

Dva sastojka o kojima govorimo su ricinusovo i kokosovo ulje. 

Ricinusovo ulje bogato je omega-9 masnim kiselinama, ima antibakterijsko i antifungalno djelovanje pa ubrzava rast kose, obrva i trepavica. Može se koristiti i za liječenje ožiljaka jer potiče stvaranje kolagena i elastina. Kožu održava vlažnom, mekom i pomaže njezinom obnovljanju.

Njegovo djelovanje možete pojačati dodavanjem kokosovog ulja u sljedećem omjeru:

5 žlica ricinusovog ulja

5 žlica kokosovog ulja

Dobro promućkajte kokosovo i ricinusovo ulje pa ga navečer nanesite na kosu, od korijena prema vrhovima. Dodate kapljicu ulja na trepavice i obrve, i ostavite ulja da djejuju preko noći. Sutradan ujutro isperite ih vodom.

Još prirodnih recepata za zdravu kosu pronađite ovdje

Piše: Andrea Holi
14.08.2017. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh