« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ZADNJA FAZA

Ulaznice za SP prodavat će se u supermarketima

Posebna cijena za Južnoafrikance je 20 dolara, ali ona raste za bolja mjesta i kasniju fazu natjecanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SP 2010.

,

ulaznice za SP u JAR-u

,

Južna Afrika 2010.

Pola milijuna neprodanih ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo ići će od četvrtka u prodaju preko blagajni u supermakretima.

Zadnja faza prodaje ulaznica za svjetsko prvenstvo koje počinje 11. lipnja realizirat će se i prodajom u trgovačkim centrima u devet gradova domaćina.

Još se mogu kupiti ulaznice za svih 64 utakmica osim za finale koje će se igrati na Soccer Cityju u Johannesburgu 11. srpnja. To će biti prvi put da će navijači moći kupiti ulaznice na blagajnama plaćajući gotovinom.

FIFA je ranije inzistirala na prodaji ulaznica preko svojih web stranica ili putem složene lutrije u ograncima lokalnih banaka, što je izazvalo oštre kritike.

Mnogi su se Južnoafrikanci žalili dan bi taj proces isključivao sve one koji nemaju pristup internetu, kreditne kartice ili nemaju dosta novaca da mjesecima unaprijed plate ulaznice.

Posebna cijena za Južnoafrikance je 20 američkih dolara, ali ona raste za bolja mjesta i za fazu natjecanja nakon skupina. Tako ulaznice za najbolja mjesta za finale stoje 900 dolara. (hina/metro-portal)

14.04.2010. 11:10:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh