« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
DOMIŠLJATI LOPOVI

Ukrali 300 kg kulena

Iz jedne slatinske tvrtke ukradeno je više od 300 kilograma suhomesnatih proizvoda

Lopovi su ukrali suhomesnatih proizvoda u vrijednosti 60.000 kuna
Lopovi su ukrali suhomesnatih proizvoda u vrijednosti 60.000 kuna (Wikipedia)
Više o

krađa

,

Ured predsjednika

,

kulen

Nekoliko dana prije Božića jednu slatinsku tvrtku zove izvjesni gospodin Švaljek. Predstavlja se kao djelatnik Ureda predsjednika Josipovića. Kaže kako bi predsjednik na domjencima htio uživati u kulenu, kobasicama i šunki te tvrtke. Proizvode će, priča im, kupiti uz posredstvo tvrtke koja, uvjerava ih, i inače nabavlja namirnice za ured predsjednika, prenosi Dnevnik.hr.

Ta tvrtka, obećaje izvjesni gospodin Švaljek, obavit će i uplatu novca. Ništa ne sumnjajući, proizvođač suhomesnatih proizvoda sklapa posao vrijedan 100.000 kuna. Od tvrtke koja je trebala nabaviti meso za Ured predsjednika traže potvrdu o plaćanju robe. Nakon što su je dobili šalju vozača za Zagreb. Kreće pretovar.

Iako je prijevara otkrivena, domišljati lopovi ipak uspijevaju umaknuti sa 60.000 kuna vrijednim suhomesnatim proizvodima. U prevarenoj tvrtki iz Slatine o neslavno propalom poslu ne žele govoriti pred kamerama. Ono što je sigurno, ubuduće će dvaput provjeravati papire kada im netko proda priču da kupuje za službeni domjenak.

'Dana 21. prosinca smo zaprimili kaznenu prijavu od djelatnika poduzeća sa sjedištem u Slatini. Prijavljeno je kazneno djelo prijevare u kojoj je tvrtku sa sjedištem u Slatini kontaktirala navodna tvrtka s područja Zagreba i naručila od njih veću količinu mesnatih proizvoda', potvrdila nam je Jelena Bikić, glasnogovornica PU Zagrebačke.

01.01.2011. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh