« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci
oprezno nakon engleske

Ukrajina i Hrvatska bez golova

Hrvatska je bila bolja, ali nije iskoristila prilike

Slaven Bilić zadovoljan je rezultatom iako je Hrvatska cijelu utakmicu bila bolja
Slaven Bilić zadovoljan je rezultatom iako je Hrvatska cijelu utakmicu bila bolja (Ronald Goršić/CROPIX)
Više o

Slaven Bilić

,

nogometna reprezentacija

,

ukrajina-hrvatska

U susretu šeste skupine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine reprezentacija Hrvatske je u Harkivu odigrala 0:0 protiv Ukrajine.

Hrvatska je bila daleko bolja, praktički je 90 minuta kontrolirala igru, imala je nekoliko sjajnih prilika, no nažalost niti jedna lopta nije završila iza leđa Pjatova.

Nakon maksimirskog poraza od Engleske u redovima hrvatske vrsta s mnogo opreza su najavljivali gostovanje u Ukrajini. Praktički cijeli stručni stožer je isticao kako bi bod u Harkivu bio veliki uspjeh. Međutim, nakon današnje utakmice dojma smo kako će Bilić i njegovi suradnici žaliti što hrvatska reprezentacija nije dohvatila puni plijen.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu u Harkivu. Kontrolirala je igru, posebice u sredini gdje su Niko Kovač i Ognjen Vukojević odlično zatvarali prostor. Od prve minute je bilo vidljivo kako oba izbornika više razmišljaju o svojim vratima posloživši igru bez suviše rizika. Izbornik Bilić se odlučio za nešto zatvoreniju varijantu sa samo jednim napadačem, Ivicom Olićem, no Rakitić, Modrić i Srna su se odlično priključivali napadu i stvarali velike probleme Ukrajincima. Hrvatska je u prvom poluvremenu imala dvije odlične prilike, no udarce Olića i Modrića zaustavio je Pjatov. U domaćim redovima jedinu pravu opasnost stvarao je napadač Milana Andrij Ševčenko koji je u nekoliko navrata sjajnim prodorima unio pomutnju u naše redove, srećom bez težih posljedica.

Nastavak utakmice Ukrajinci su otvorili odličnom prilikom Ševčenka koji je s ruba peterca prebacio gol. Uzvratio je Modrić u 50. minuti udarcem pod gredu no Pjatov je još jednom obranio izbacivši loptu u korner. U nastavku akcije Olić je na ubačaj iz kornera sjajno pucao glavom, no lopta se zaustavila na vratnici. Napadač HSV-a glavom je opasno zaprijetio i u 78. minuti, no lopta je prošla tik uz vratnicu. Najbolju priliku "vatreni" su imali u 80. minuti kada je Pjatov sjajno obranio Modrićev udarac glavom sa pet-šest metara. U posljednjih deset minuta Bilić je u 'vatru' gurnuo Mandžukića umjesto Rakitića no rezultat se nije mijenjao. Hrvatska je u drugom poluvremenu bila daleko bolja, činilo se kako su Ukrajinci na pladnju, no nedostajalo je malo više hrabrosti i odlučnosti. Međutim, Hrvatska je došla u Ukrajinu ne izgubiti i to je uspjela.

Hrvatsku vrstu sada u srijedu u Zagrebu očekuje ogled protiv Andore.

UKRAJINA - HRVATSKA 0:0
HARKIV. Stadion Metalista - 34.000 gledatelja; Sudac: Eric Braamhaar (Nizozemska)
STRIJELCI:
ŽUTI KARTONI: N. Kovač (45), Srna (71)
CRVENI KARTONI:
UKRAJINA: Pjatov - Jarmaš, Čigrinskij, Mihalik, Ševčuk - Levčenko (od 81. Kravčenko), Timoščuk, Alijev, Nazarenko - Golaido, Ševčenko. Izbornik: Oleksij Mihajličenko
HRVATSKA: Pletikosa - Pranjić, Šimunić, Križanac, Ćorluka - N.Kovač, Vukojević - Rakitić (od 81. Mandžukić), Modrić, Srna - Olić. Izbornik: Slaven Bilić

11.10.2008. 23:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh