« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
EUROSTUDENT

Uključite se u istraživanje o kvaliteti studentskog života

Svrha je istraživanja, kako navodi IRO, doznati koji su najčešći problemi s kojima se suočavaju hrvatski studenti

studenti
studenti (Igor Sambolec/Cropix)
Više o

studenti

,

Institut za razvoj obrazovanja

,

kvaliteta života

,

studentski standard

,

Luis Suarez

Više od 1600 studenata iz Hrvatske sudjelovalo je u prva dva dana u istraživanja o kvaliteti studentskog života - Eurostudent, izvijestio je danas Institut za razvoj obrazovanja (IRO).

Slično istraživanje provodi se u 27 europskih zemalja, a Hrvatska se ove godine po prvi puta uključuje u istraživanje.

Studenti na preddiplomskoj i diplomskoj razini te na javnim i privatnim visokim učilištima mogu do 30. lipnja ispuniti upitnik na mrežnim stranicama istraživačkog projekta (www.eurostudent.hr) te iskazati svoje mišljenje o studiranju u Hrvatskoj, ukazati na dobre i loše strane studentskog života.

Rezultati istraživanja bit će objavljeni u prosincu 2010., a nji hova usporedba s rezultatima u drugim europskim zemljama poslužit će kao osnova za unapređenje studentskog standarda u Hrvatskoj.

Svrha je istraživanja, kako navodi IRO, doznati koji su najčešći problemi s kojima se suočavaju hrvatski studenti glede troškova studija, smještaja, potrebne financijske potpore i mogućih prepreka za uspješno završavanje studija te odgovaraju li studentska prava i stipendije stvarnim potrebama studenata.

Istraživanje provode Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH i Institut za razvoj obrazovanja.(hina/metro-portal)

04.06.2010. 11:38:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh