« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
WTF?!

Ukidaju se svi vlakovi za Dalmaciju?

U moru sramotnih gluposti koje su posljedica neznanja upravljanja državnim tvrtkama, ova bi možda mogla biti presudna za ovu Vladu

Ima pruga, ima vlakova - nema strojovođa
Ima pruga, ima vlakova - nema strojovođa (Shutterstock)
Više o

vlakovi

,

strojovođe

,

vlakovi za Dalmaciju

Uprava Putničkog prijevoza pokrenula proceduru ukidanja svih vlakova za Split, a umjesto vlakova, između Zagreba i Splita vozili bi autobusi pa bi se putnici uz kartu za vlak putovali autocestom.

Uprava Putničkog prijevoza poslala je ovaj prijedlog na mišljenje sindikatima, no i bez njih mogu donijeti odluku da se svi vlakovi ukinu. Vlakovi se ukidaju zato što ih nema tko voziti?!

HŽ je kroz restruktutiranje podijelio poticajne otpremnine za odlazak 154 strojovođa, a ovi koji su ostali doslovce nemaju kad iskoristiti svoj godišnji odmor.

Sad im se nagomilalo toliko "starog" godišnjeg odmora iz 2014. da ga ne mogu iskoristiti u zakonskom roku do kraja lipnja, a da ne ugroze putnički prijevoz. Zato je Uprava poslala rješenje da se jednostavno ukinu kompletne linije za Dalmaciju i da se uvedu autobusi.  

Od svih ludosti koje državni "direktori" rade kako bi zadovoljili svoje političke pokrovitelje, ova je bez konkurencije najsumanutija ...

20.03.2015. 10:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh