« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
1. SRPNJA

Ukida se 'krizni porez' na plaće manje od 6.000 kuna

VIDEO - Odluka je donijeta na sjednici užeg kabineta Vlade no u narednim mjesecima o njoj će vjerojatno biti još dosta rasprave

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/Cropix)
Više o

Vlada

,

harač

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor na današnjoj je sjednici kabineta najavila kako građani čija mjesečna primanja ne prelaze 6.000 kuna od 1. srpnja više neće plaćati 'harač'.

"Od 1. srpnja ukinuli bismo nižu stopu posebnog poreza od dva posto, koja se obračunava na plaće, mirovine i ostale primitke građana od 3.000 do 6.000 kuna", prenosi premijerkinu izjavu Jutarnji list.

Odluka koja će mnoge obradovati, jer plaće iznad 6.000 kuna nisu baš česte, donijeta je na sjednici užeg kabineta Vlade no ona će tijekom sljedećih mjeseci morati biti dodatno razrađena. Kako stvari trenutno stoje, viša stopa kriznog poreza od četiri posto, koja se obračunava na primanja veća od 6.000 kuna, za sada ostaje nepromijenjena.

Vlada se nada kako će ukidanje niže stope harača građane potaknuti na potrošnju što bi gospodarstvu moglo donijeti oporavak, a to je bio i jedan od zahtjeva koje je pred Vladu postavila Hrvatska udruga poslodavaca.

Premijerka se zahvalila svim građanima koji su imali razumijevanja za Vladinu odluku da uvede taj porez iako, mora se priznati, takvih nema baš mnogo.

11.03.2010. 13:38:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh