« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
VAL REPRESIJE

Uhićeno 40-ak kubanskih oporbenjaka

"Potvrđujemo da su uhićena 43 predstavnika oporbe, 10 žena i 33 muškarca, tijekom racija provedenih u ponedjeljak u Santiagu i da su svi zadržani u zatvoru", rečeno je

Fotografija vijesti
Više o

Kuba

,

represija

,

uhićenja

,

oporba

,

politički zatvorenici

Kubanska oporba objavila je u srijedu da su 43 disidenta uhićena u ponedjeljak tijekom vala represije u Santiagu, gdje je prošlog tjedna u pastoralnom posjetu boravio papa Benedikt XVI, javlja Hina.

Među uhićenima su i bivši politički zatvorenik Jose Daniele Ferrer i njegova supruga.

"Potvrđujemo da su uhićena 43 predstavnika oporbe, 10 žena i 33 muškarca, tijekom racija provedenih u ponedjeljak u Santiagu i da su svi zadržani u zatvoru", rekao je Elizardo Sanchez koji vodi Kubansko povjerenstvo za ljudska prava i nacionalnu pomirbu.

Povjerenstvo također ističe da nema informacija o Andresu Carrion Alvarezu, uhićenom 26. ožujka u Santiagu tijekom prve mise na otvorenom pape Benedikta XVI., dok je vikao "Dolje komunizam, dolje diktatura".

Jedna članica skupine Dame u bijelom, koja okuplja supruge političkih zatvorenika, rekla je da su Jose Daniel Ferrer i njegova supruga privedeni tijekom prosvjeda kojim se tražilo oslobođenje Andresa Carriona.

05.04.2012. 08:10:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh