« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
POLICIJSKA ISTRAGA

Uhićen Boljkovac zbog sumnje za ratni zločin iz 1945.

Josip Boljkovac, prvi Hrvatski ministar unutarnjih poslova, uhićen je zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva krajem Drugog svjetskog rata

Josip Boljkovac, YouTube screenshot
Više o

ratni zločini

,

Josip Boljkovac

,

Drugi svjetski rat

,

partizani

,

uhićenje

,

OZNA

Josip Boljkovac, prvi ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske, uhićen je zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Dugoj Resi krajem Drugog svjetskog rata, javlja Večernji list.

 Kada se krajem kolovoza počelo najavljivati njegovo uhićenje Boljkovac je za Jutarnji list izjavio je da Karamarko nema dokaza ni argumenata protiv njega, te da će njegovo eventualno uhićenje biti politički motivirano jer podržava "Kukuriku koaliciju".

 "Izbori su pred vratima, a oni znaju da sam ja protiv pljačkaša te da podržavam progresivnu politiku kakvu nudi "Kukuriku koalicija", rekao je Boljkovac.

Za ratne zločine iz Drugog svjetskog rata policija još sumnjiči i Josipa Manolića te Radu Bulata. Manolić i Boljkovac su navodno zvjerstva provodili kao zapovjednici tajne komunističke policije Ozne u Karlovcu i Bjelovaru, a Bulat kao partizanski zapovjednik.

Istraga je počela 2003. godine i do danas je na karlovačkom području otkriveno nekoliko masovnih grobnica, prvenstveno na lokacijama Petrova gora, Babina gora, Kozjača i Vidanka.

02.11.2011. 09:01:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh