« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
KATASTROFA

Ugašen požar u Regeneraciji Zabok

Visoka temperatura oštetila je nosivost objekta i krovnu konstrukciju koja se dijelom urušila u skladište u kojem su izgorjele bale tekstila

Uzrok požara je navodno mehanički kvar
Uzrok požara je navodno mehanički kvar (Shutterstock)
Više o

požar

,

Regeneracija Zabok

Požar koji je jutros izbio u tvornici tepiha "Regeneracija" u Zaboku i koji je lokaliziran oko podneva ugašen je nešto prije 20 sati, rekao je Hini zapovjednik Zagorske javne vatrogasne postrojbe Dražen Sinković.

U tijeku je raščišćavanje opožarenog skladišta, kazao je Sinković, dodavši da će cijelu noć vatrogasci dežurati na požarištu, koje će se zbog visoke temperature i vlage pariti još nekoliko sati.

Visoka temperatura oštetila je nosivost objekta i krovnu konstrukciju koja se dijelom urušila u skladište u kojem su izgorjele bale tekstila. U proizvodnom dijelu vatra i vlaga oštetili su neke strojeve, kazao je Sinković.

U požaru je lakše ozlijeđen jedan radnik koji je nakon medicinske obrade pušten kući.

Uzrok požara utvrdit će policija i inspektori zaštite od požara, a prema prvim podacima vatru je izazvao mehanički kvar zbog kojeg je došlo do iskrenja.

Direktor tvrtke Anđelo Švaljek rekao je da je o materijalnoj šteti još rano i teško špekulirati. Dvije trećine radnika "Regeneracije", koja svoje proizvode izvozi uglavnom na strano tržište, ne može raditi dok se ne sanira šteta, kazao je Švaljek.

 

31.07.2011. 22:15:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh