« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Modri u stisci

UEFA prijeti: popravite Maksimir ili nema igranja!

Iz Kuće europskog nogometa stižu kritike na račun stanja stadiona NK Dinamo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

dinamov stadion

,

maksimirski stadion

,

UEFA i Dinamo

,

Dinamo u Europi

Kako prenose Sportske Novosti, Dinamo mora do 17. rujna urediti stadion prema standardima Uefe, inače će utakmica s Anderlechtom biti upitna.

Robert Bossert, čovjek iz Uefe zadužen za organizaciju sve tri maksimirske utakmice u Europkoj ligi, upozorio je Damira Vrbanovića, direktora Dinama, da Dinamo "ima privilegij igrati među 80 klubova u europskim liga-natjecanjima, da UEFA plaća participaciju, plasman i nastupe te da od ove sezone prvi put u povijesti poput Lige prvaka naš klub ima centralizirani marketing".

Zauzvrat se traži da Dinamo do 17. rujna sredi stadion.

Modri nisu napraviil sve što je UEFA od njih tražila za vrijeme posljednje inspekcije; sređena je samo rasvjeta i promijenjene su dotrajale i potrgane stolice.

Vrbanović ne krije da se pod hitno mora puno toga promijeniti-od uvjeta za rad kamermana i novinara (studio, platforme za kamere...) do sanitarnih jedinica. Naravno, nikako se ne izostavalja ni sigurnosni aspekt.

Dramu na stranu, odgoda utakmice s Anderlechtom ipak bi bio presedan Dinama i Anderlechta, uostalom, takav čin ugrozio bi regularnost natjecanja.

Ali Maksimir iznimno živcira Kuću europskog nogometa i pitanje je vremena kad će zaista zabraniti igranje utakmica na kontroverznom stadionu.

03.09.2009. 21:15:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh