« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
REAL MADRID

UEFA istražuje Real zbog namjernih crvenih kartona

Mourinho i igrači će 30. studenoga morati dati iskaze pred članovima Disciplinske komisije UEFA

Jose Mourinho
Jose Mourinho (Getty Images)

Europski nogometni savez (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Real Madrida zbog namjernog dobijanja crvenih kartona na utakmici Lige prvaka protiv Ajaxa u Amsterdamu.

Postupak je pokrenut protiv trenera Josea Mourinha, jer se smatra da je upravo on naložio svojim igračima da odugovlačenjem igre doboju crvene kartone, kao i protiv dvojice isključenih igrača - Xabija Alonsa i Sergija Ramosa. Također, UEFA je pokrenula istragu i protiv vratara Ikera Casillasa i Jerzija Dudeka, koji će biti optuženi za poticanje. Kod vodstva 4:0 Alonso i Ramos su dobili "tragikomične" crvene kartone zbog odugovlačenja, kako bi se "očistili" od opomena pred utakmice osmine finala.

Mourinho i igrači će 30. studenoga morati dati iskaze pred članovima Disciplinske komisije UEFA, koja će nakon toga odlučiti o eventualnim kaznama. Mourinho je već demantirao da je svojim igračima zapovijedio da namjerno odglume isključenja.

UEFA je pokrenula disciplinski postupak i protiv sada već bivšeg trenera rumunjskog Cluja Sorina Cartua, zbog ispada koji je napravio na utakmici Lige prvaka protiv Basela. Cartu je udarcima nogom polomio zaštitnu ogradu na klupi za pričuvne igrače, a u četvrtak je dobio otkaz u Cluju.(hina/metro-portal)

25.11.2010. 19:11:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh