« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
borba za fotelje

Udruženi umirovljenici kreću u lov na glasove

POGLEDAJTE VIDEO - Sedam umirovljeničkih stranaka zajedno će sudjelovati na idućim parlamentarnim izborima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Infopunkt)

Umirovljenici su prevladali nesuglasice i odlučili djelovati zajedno da bi broju od milijun i pol umirovljenika u Hrvatskoj osigurali bolji status i veća prava.

"Da smo od početka djelovali zajedno sad bi imali 5 zastupnika u Saboru umjesto jednog. Izgubili smo glasove jer se 260 tisuća članova raspršilo kroz 300 umirovljeničkih udruga", tvrdi predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Josip Vincek.

Na pitanje koliko članova ima svaka od stranaka koja pristupa koaliciji i kako je moguće da koaliciji stranaka među kojima se nalazi i najbrojnija, Hrvatska stranka umirovljenika, pristupaju neki članovi koji su nedavno izbačeni iz te stranke, novinari nisu dobili odgovor.

Predsjednik Splitske stranke umirovljenika Ratko Kovačić smatra da je žalosno da čovjek nakon 40 godina poštenog rada ne može pristojno ni umrijeti jer si nije mogao osigurati sigurnu starost.

Lazar Grujić smatra da se mirovina stečena dugogodišnjim izdvajanjima u mirovinski fond ne smije tretirati kao socijala i da treba biti u visini oko 70 posto od trenutne prosječne plaće u Hrvatskoj.

28.10.2009. 12:30:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh