« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
STRAŠNO

Udruge i volonteri mole za pomoć

Horor i zlostavljanje pasa u Međimurju još uvijek nije gotova priča, a već su neki zaboravili na nju

Zlostavljani psi se spašavaju, ali polako
Zlostavljani psi se spašavaju, ali polako (Udruga Indigo)
Više o

Međimurje

,

Udruga Indigo

,

zlostavljanje pasa

Po prvoj objavi u medijima 6. prosinca., Udruge i zaštitari bez svojih skloništa su preuzeli na skrb 34 psa. Predstavnik Roma Kristijan Balog i Udruga mladih Roma u suradnji s Azil prijatelji Čakovec, Udrugom za dobrobit i zaštitu životinja Indigo, Udruga Happy End Pazin, Noina Arka, Udruga Rina zaštitara Blanke Capić, Mire Banković i Vedrane Ožegović su među prvima krenuli u akciju spašavanja pasa.

U 12 romskih naselja nalazi se preko 2000 pasa od kojih je primarno pobrinuti se za najbolesnije i najugroženije pse. U kratkom vremenu održao se sastanak sa županom i predstavnicima svih Udruga za zaštitu životinja gdje se dogovorila daljnja akcija te i nadasve potrebna edukacija djece u školama. 

Nakon prve buke, medijski i politički je nastalo zatišje, no udruge i volonteri i dalje rade   nesebično se trude izvući što veći broj pasa, ali bez pomoći svih ljudi iz Lijepe naše, pa i šire, ovo neće biti izvedivo.

Do sada su izvučena ukupno 104 psa! Većina ih je teško bolesna, neuhranjena, dehidrirana, sa slomljenim udovima, potrganim zubima .. ali svi ti psi koji su preuzeti pokazuju veliku zahvalnost i ovim putem vas sve molimo da se javite kao privremeni udomitelji, udomite neku od tih napaćenih duša ili pomognete na bilo koji način.

Danas je Aleksandra (voditeljica čakovečkog skloništa za životinje Prijatelji) bila s udrugama u Romskih naseljima, pa vam donosimo njen osvrt i zamolbu:

"Riječima je teško opisati kako se osjećate kad ste tamo i kad morate birati kome ćete pomoći, a koga ćete ostaviti. Ovo na prvoj slici je "teško bolestan pas" - tako su nam rekli kad smo išli do mjesta gdje je ležao. Sami ga ne bi pronašli nikada. On je živi kostur prekriven ranama, a tako će završiti 50% pasa u naselju jer toliko njih već ima uznapredovalo stanje šuge. Ne znam da li možete razmisliti kako izgleda polagana smrt od gladi na jednom ovakvom mjestu između dva zida ...  Suze mi teku dok ove pišem jer kad si tamo, onda si robot, emocije navrnu tek kasnije ...  On ili ona, ne znamo još spol, otišao je na skrb udruge Sedma od Devet u Zagreb, a Snoopy iz Pule preuzela je 37 pasa (štence i njihove mame), mi smo pokupili malenu kujicu kojoj je jedna nožica odsječena i koja također ima šugu i jednog odraslog psa. Sutra se moramo vratiti po štence koji su ispod starog kombija i do koje danas nismo mogli doći, po 10 njih u grmlju i po 9 njih kojima je mama negdje pobjegla pa ih nismo mogli uzeti. I trebamo domove za njih jer naš je azil popunjen do zadnjeg mjesta. Ljudi, pokrenite se, drugi su tjedan najavili snijeg. Oni nemaju zaklon nad glavom, oni nemaju kućice, oni nemaju redovitu hranu i svi su u stanju konstantnog svraba 24 sata na dan. Ovo ne može riješiti nekoliko pojedinaca, ovo ne može riješiti nekoliko udruga, za ovo cijela Hrvatska treba stati na noge. Bojite se udomiti šugavog psa? Udomite nekog iz našeg, čakovečkog azila i otvorite tako mjesto za nekog bolesnog o kojemu ćemo onda mi brinuti do ozdravljenja i udomljenja. Ovaj ću post potpisati svojim imenom i prezimenom, ne zato da istaknem svoju zaslugu za ovo što radimo jer mi to uopće nije važno nego zato da vas osobno zamolim da otvorite vrata svojih domova, da otvorite svoja srca i da nam pomognete. Ovo tamo je H O R O R."

Aleksandra Hampamer, voditeljica čakovečkog skloništa za životinje Prijatelji

Više informacija  o spašavanju pasa iz Romskih naselja možete dobiti na Facebook stranici 

30.12.2015. 09:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh