« Zagreb
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
DOĐITE

Udomljavanje je fora – edukacija je fora

Grad Zagreb i azil Dumovec u suradnji s Prijateljima životinja podsjećaju na nužnost edukacije - 23. 9., Jelačićev trg, 9 do 15 sati: infoštandovi, veseli volonteri, psi koji čekaju udomljenje

Dođite na Trg u subotu
Dođite na Trg u subotu (Prijatelji životinja)
Više o

Prijatelji životinja

,

Udomljavanje je fora

,

Dumovec

Akcija „Udomljavanje je fora" u organizaciji Grada Zagreba i Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba ''Dumovec'', u suradnji s udrugom Prijatelji životinja, održat će se u subotu 23. rujna 2017. godine, od 9 do 15 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića. 

S početkom škole godine akcija je posvećena upravo edukaciji koja treba početi od najmlađe dobi. Stoga će volonteri na štandovima nuditi korisne informacije, predstaviti pse koji čekaju udomljenje, a građani će moći dobiti i korisne edukativne materijale.

Poticanje zaštite životinja propisano je i Zakonom o zaštiti životinja kojim gradovi i županije imaju obavezu razvijati svijest javnosti, a osobito mladih, o zaštiti životinja. Ono što bi djeca trebala prije svega naučiti kod kuće, ali i u školi, je razumijevanje da su životinje živa bića koja osjećaju i prema kojima treba postupati s empatijom.

Edukacija djece od najranije dobi i osjećaj odgovornosti prema životinjama preduvjet je razvijanja suosjećajnog i nenasilnog društva, osjetljivog za potrebe svojih najslabijih i najmanje zaštićenih pripadnika. Svi smo svjesni da educirana djeca u budućnosti neće, primjerice, napuštati životinje, izabrat će udomljenje umjesto kupnje, brinuti će o potrebama svojih životinjskih prijatelja i zaštititi ih mikročipiranjem, cijepljenjem i kastracijom.

Stoga Prijatelji životinja besplatno nude vrtićima, školama i pojedincima, preko svoje web-stranice www.prijatelji-zivotinja.hr, edukativni film „Svi smo mi dio istog svijeta". Film na poučan način zaokuplja pozornost djece izvrsnim snimkama životinja i zanimljivim temama za raspravu te ih uči o pravednom postupanju prema drugima.

Još jedan oblik korisne suradnje sa školama su i edukacije pod vodstvom predstavnika Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba ''Dumovec'' i uz pomoć kujice Sisi, koje su posvećene učenju o zajedničkom životu ljudi i životinja te pravilnoj brizi o psima. Dumovec ima i vlastitu školu o ponašanju pasa i njihovoj dobrobiti, jeziku tijela, socijalizaciji, kliker-treningu i gradnji samopouzdanja među životinjama. 

Skloništa za životinje su, osim mjesta gdje psi traže novi dom, također i mjesta za edukaciju. Prijatelji životinja pozivaju sve da pomognu svojem lokalnom skloništu i napuštenim životinjama, saznaju kako educirati svoje prijatelje i obitelj te zajedno stvore svijet u kojemu će azili biti samo mjesta za edukaciju, a mladi puni suosjećanja i razumijevanja prema svim životinjama.

20.09.2017. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh