« Zagreb
objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca
poziv na humanost

Udomite hrta

U prilici ste udomiti hrtove iz Irske kojima prijeti smrt

Fotografija vijesti
Više o

HRT

,

psi

,

Prijatelji životinja

,

Bundek

,

hrtovi

,

udomljavanje

,

greyhound

,

lurcher

,

galgo espagnol

Prvo udomljavanje hrtova u Hrvatskoj održat će se na Bundeku u ponedjeljak 14. srpnja u 9 sati (nasuprot Središća). Okupljenima će se pridružiti i veterinar ambulante 'Buba' koji će pse pregledati te mnogi drugi koji podržavaju ovu inicijativu, primjerice 'Prijatelji životinja' i mnoge javne osobe.

Organizatori ističu kako su prvoj akciji dali ime 'Pomozimo hrtovima' jer im je to glavni cilj: spasiti život hrtovima i pomoći udomljenjem. Pasmine kojima pomažu su Greyhound, Lurcher i Galgo Espagnol kojima se koristi za trke ili lov, a nakon završetka sezone ili neostvarenih rezultata staju u red za smrt. To su mahom psi koji su dovedeni na uspavljivanje od svojih trenera te zlostavljani i napušteni psi.

Najviše pasa je iz Irske i Engleske, dok ih ima i Španjolske gdje su korišteni za lov, a psi koji čekaju novi dom smješteni su u irskom azilu. Trenutačno surađuju sa češkom organizacijom Adopce Chrtu i svjetski poznatom irskom organizacijom Paws, te se nadaju da će interes i svijest o problemu porasti do te mjere da ćemo krenuti sa vlastitom organizacijom prijevoza pasa iz Irske. Uz njih, veliku pomoć pružili su im i Prijatelji životinja koji će ih pratiti na putu donošenja Zakona o zabrani utrka pasa na svim površinama na području Hrvatske.

Ono što im je najvažnije u ovom trenutku jest obavijestiti javnost da ovaj problem postoji te koji su načini da ga se riješi. Dosadašnjim radom shvatili su da ljudi nisu upućeni u problematiku, te da neznaju da se stotine pasa ubija svakog tjedna, te da je samo prošle godine u Irskoj ubijeno 24.000 pasa.

Više o svemu na: www.pomozimohrtovima.com ili mobitel: 091/5413-284.

Piše: Dorino Manzin
11.07.2008. 16:37:16
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    adopt_greyhound
    11.07.2008. 21:59
    s obzirom na njavljene vremenske nepogode udomljavanje ce se odrzati u Gajevoj 47 u prostorijama prijatelja zivotinja u ponedjeljak u 9 ujutro!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh