« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Zvonimir Hodak:

"Ubojstvo Ivane povezano je s obranom generala Zagorca"

Hodak je uvjeren da je motiv Mladena Šlogara, optuženog za ubojstvo njegove kćeri, lažan

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Vladimir Zagorec

,

suđenje

,

Zvonimir Hodak

,

Ivana Hodak

,

Mladen Šlogar Žila

Odvjetnik Zvonimir Hodak ustvrdio je danas na zagrebačkom Županijskom sudu da je motiv koji je kao razlog ubojstva njegove kćeri Ivane iznio optuženi Mladen Šlogar "lažan inskonstruiran i neistint" te da je atentat u uzročnoj vezi s obranom umirovljenog generala Vladimira Zagorca.

"Ubojstvo moje kćeri bilo je poruka meni i Zagorcu koji ima troje djece", rekao je Hodak. Ustvrdio je da bi Šlogar zbog osvete, kao što je naveo u vlastitom priznanju, trebao ubiti njega, no, dodao je, "ubojstvo odvjetnika ne bi bila poruka jer bi general Zagorec ubrzo izabrao drugog pravnog zastupnika".

Kazao je i da previše činjenica upućuje na to da se ubojstvo nije dogodilo onako kako ga opisuje Šlogar. "Ako Šlogar priznaje ubojstvo, a u deset drugih stvari govori očiglednu neistinu, sve ukazuje da se radi o fingiranoj priči koja treba zamutiti vodu", rekao je Hodak.

Istaknuo je i da je to brutalno ubojstvo moglo biti spriječeno da je obitelj Hodak dobila policijsku zaštitu pošto je general Zagorec uz nezapamćeno policijsko osiguranje iz Austrije izručen Hrvatskoj.

"Da je pred ulaz bio postavljen samo jedan pozornik, ne bi bilo ona dva hica kojima je okončan život ne samo moje kćeri, nego i djeteta koje je nosila, nego i život moje supruge, moj i moje majke", dodao je Hodak.

Na upit suca Ivana Turudića iz čega crpi spoznaje da je ubojstvo povezano sa Zagorcem, Hodak je odgovorio da mu "na to ukazuje naknadni slijed događaja, među kojima i iskaz svjedoka Mije Kovče, koji je na sudu rekao da je Zagorec znao tko stoji iza ubojstava braće Sliško te Dine Pokrovca".

Mnogo toga, dodao je Hodak, pokazuje da postoji skupina koja želi eliminirati Zagorca te da je Šlogar bio "instrumet u rukama nekome tko želi poslati poruku Zagorcu".

Na suđenju beskućniku Mladenu Šlogaru optuženom za prošlogodišnje ubojstvo mlade odvjetničke vježbenice svjedočila je i majka ubijene, bivša ministrica i potpredsjednica vlade 90-ih godina Ljerka Mintas-Hodak. Kazala je da je u vrijeme ubojstva, oko 11 sati, pila kavu sa svojom domaćicom i čula dva pucnja.

Kad je izišla na stubište, vidjela je da neka žena leži na podu te nazvala policiju i hitnu pomoć. "Tek kada sam se spustila do ulaza, po torbi sam prepoznala da se radi o mojoj kćeri Ivani', rekla je kroz jecaje Ljerka Mintas-Hodak.

Šlogarov odvjetnik Antonio Zujić na današnjem je ročištu zatražio da se kao nezakonit dokaz izdvoji pištolj pronađen na sjeniku u Zaprešiću, gdje je Šlogar spavao, a za koji se naknadno utvrdilo da je njime ubijena Ivana Hodak.

Odvjetnik tvrdi kako je iz iskaza policajaca koji su pronašli oružje jasno da je pištolj oduzet bez naloga istražnog suca.

Odluku o tom zahtjevu sudsko vijeće trebalo bi donijeti sutra, kada bi se suđenje trebalo nastaviti ispitivanjem novih svjedoka. (hina/metro-portal)

26.10.2009. 11:45:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh