« Zagreb
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
EVO GA!

Uber počeo s radom u Zagrebu!

Sa zvukom Gričkog topa krenut će i rad najveće svjetske digitalne prijevozničke tvrtke! Popularna prijevozna usluga bit će dostupna u Zagrebu od 12 sati putem Uberove službene mobilne aplikacije

Zagrebački taksisti u novim problemima
Zagrebački taksisti u novim problemima (Arhiva)
Više o

Zagreb

,

aplikacija

,

Uber

Nakon najave Uberovog dolaska na konferenciji o digitalnoj ekonomiji i trgovini, OMGcommerce, na kojoj je nastupio Uberov Rob Khazzam, Hrvatskom, kao i regijom, proširila se vijest o dolasku tvrtke koja korisnicima nudi povoljniji prijevoz uz mogućnost ocjenjivanja, kako korisnika, tako i vozača.

Kako je za Netokraciju potvrdio Uberov Loic Amado, koji nosi pomalo ekstravagantnu titulu International Launcher, njihova je aplikacija doživjela je nevjerojatan rast preuzimanja širom Hrvatske. Samo je u Zagrebu, preko 13.000 korisnika već preuzelo Uber za iPhone i Android uređaje, čekajući kad će moći se voziti njihovim vozilima.

Uber u Hrvatsku dolazi sa svojom uslugom UberX, što podrazumijeva povoljnije vožnje od standardnog Uber Blacka s kojim su dosad kretali na nova tržišta. Za razliku od kontroverznog UberPopa, vozači UberX-a su licencirani i - kako naglašava Amado - rade u skladu s hrvatskim zakonima. Iako to znači da neće baš svatko moći postati Uberov vozač, korisnici će već od danas u podne moći otvoriti svoju Uber aplikaciju i naručiti vožnju.

Amado ističe kako će u prvom trenutku sigurno biti mnogo potražnje, tako da moli korisnike da svakako budu strpljivi s obzirom na to da će se od danas i novi (licencirani) vozači moći prijaviti za korištenje popularnog Ubera.

Svoju ćete vožnju platiti upravo kroz aplikaciju nakon što dodate svoju kreditnu karticu. Poslovni će korisnici na email moći dobiti i kopiju R1 računa, potrebnog za opravdanje troškova.

Zanimljivo je kako je Amodo naglasio kako od iduće godine razmišljaju o uvođenju Ubera i u gradove na hrvatskoj obali, poput Dubrovnika, Splita i Rijeke. Čini se da će naše teorije o tome kako će upravo turističke destinacije biti ključne za Uberov rast u Hrvatskoj pokazati itekako točnima! Uber očito želi utjecati na sljedeću turističku sezonu.

22.10.2015. 12:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh