« Svijet
objavljeno prije 8 godina
HMMM

Uber i Lyft protiv provjere otisaka prstiju vozača

Proizvođači aplikacija za dogovaranje usluga prijevoza Uber i Lyft objavili su da će se povući iz američkog grada Austina budući da su njegovi stanovnici podržali propis o obveznom uzimanju otisaka prstiju u sklopu provjere vozača

Uber u problemima?
Uber u problemima? (Arhiva)
Više o

otisak prsta

,

Uber

,

Lyft

Gradska skupština Austina usvojila je u prosincu pravilnik kojim se regulira poslovanje kompanija za posredovanje u uslugama prijevoza. Među ostalim, pravilnik predviđa da do 1. veljače iduće godine svi vozači budu podvrgnuti provjeri identiteta putem otisaka prstiju.

Građani su u subotu podržali pravilnik, pri čemu je provjeru putem otisaka prstiju podržalo 56 posto građana a 44 posto njih bilo je protiv, objavile su novine Austin American-Statesman.

Uber i Lyft objavili su u ponedjeljak da su spremni obustaviti poslovanje u glavnom gradu američke savezne države Teksas.

"Ne može se opisati razočaranje koje osjećamo vezano za obustavu poslovanja u Austinu", rekao je direktor Ubera Chris Nakutis u priopćenju. "Nadamo se da će gradska skupština razmotriti pravilnik kako bismo mogli zajedno raditi na sigurnosti ulica Austina za sve".

"Vrlo smo razočarani što napuštamo Lyftovu zajednicu u Austinu, no nadamo se da ćemo se uskoro vratiti", dodali su iz Lyfta.

Trenutno su New York i Houston jedini američki gradovi koji zahtijevaju otiske prstiju za vozače, navode mediji.

Uber je zaprijetio da će se povući i iz Houstona ako grad ne promijeni to pravilo.

Poslovanje kompanija koje se bave uslugama prijevoza cvate ali su širom svijeta suočene s brojnim regulatornim preprekama. Stoga su Lyft i Uber uložiti 8,6 milijuna dolara u kampanju koja je trebala potaknuti građane Austina da se usprotive katkad skupim i dugotrajnim provjerama putem otiska prstiju.

10.05.2016. 10:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh